Uutiset

Oppilaat valitsivat lohikeiton itsenäisyyspäivän juhlalounaaksi

04.11.2019 klo 15:20

​Keravan koulujen oppilaat äänestivät itsenäisyyspäivän juhlalounaan menusta ja valitsivat pääruuaksi lohikeiton, ruisleivän ja hedelmän ja jälkiruuaksi jäätelön. Itsenäisyyspäivän juhlalounas tarjoillaan kaikissa kouluissa ja päiväkodeissa torstaina 5. joulukuuta.


"Oppilaat ovat äänestäneet itsenäisyyspäivän juhlalounaasta jo useana vuonna ja äänestys on ollut aina suosittu", kertoo Keravan kaupungin ruokapalvelupäällikkö Liisa Eloranta. "Tänä vuonna ääniä tuli melkein 1 600, ja äänestyksen voittanut lohikeitto sai yli 40 prosenttia annetuista äänistä."


Lokakuun ensimmäisten viikkojen ajan auki olleessa äänestyksessä oli neljä valmiiksi annettua menuvaihtoehtoa.


"Vaihtoehtoina tänä vuonna oli lohikeiton lisäksi uunilohi, riistakäristys ja broilerin filee, joista molemmat kalavaihtoehdot olivat ylivoimaisesti suosituimmat. Valmiilla vaihtoehdoilla halusimme varmistaa, että pystymme tarjoamaan täysipainoisen lounaan kaikissa päiväkodeissa ja kouluissa", Eloranta jatkaa.


Äänestyksen toteuttivat opettajat tai luokanvalvojat valitsemallaan tavalla oppilaiden kanssa: toisissa luokissa oppilaat äänestivät itse valitsemaansa menua ja toisissa luokissa valittiin luokan yhteinen vaihtoehto. 

Päivitetty 05.11.2019 klo 10:45