Osallisuus ja vuorovaikutus

Miten osallistut

Keravan kaupunki haluaa osallistaa laajasti kaikkia keravalaisia kaupungin toiminnan suunnitteluun. Tavoitteena on, että jokaiselle löytyisi mieluinen tapa osallistua kaupungin toiminnan kehittämiseen.

Asukaskyselyt

Keravan kaupunki järjestää säännöllisesti asukaskyselyitä ajankohtaisista aiheista. Kyselyt liittyvät asuinalueiden, viheralueiden ja puistojen sekä kaupungin palveluiden suunnitteluun. 


Vastaa kyselyyn kuparisten käyttövesiputkien kestävyydestä

Asutko tai omistatko kiinteistön, jossa on havaittu kuparisten käyttövesiputkien pistekorroosiota joko kylmä- tai lämminvesiputkistossa? Osallistu selvitykseen kuparisten käyttövesiputkien kestävyydestä eri puolilla Suomea vastaamalla selvitykseen kuuluvaan kyselyyn 17. huhtikuuta mennessä.


Kyselyn vastausten avulla saadaan arvokasta lisätietoa kupariputkien pistekorroosioon vaikuttavista syistä. Pistekorroosiolla tarkoitetaan putken paikallista syöpymistä, mikä voi ilmetä esimerkiksi vuotoina. Monilla paikkakunnilla kupariset käyttövesiputket ovat syöpyneet jo 1990-luvulta lähtien eikä syöpymiin ole usein löydetty selkeää syytä.


Kyselyn vastaukset käsitellään luottamuksellisesti eikä yhteenvetoraportissa julkaista kiinteistöjen tietoja.


Asukasillat

Asukasillat ovat keravalaisten omia iltoja, joissa voi vaikuttaa oman kotikaupungin tulevaisuuteen. Ilmoitamme asukasilloista verkkosivuillamme ja tapahtumakalenterissa, sekä sosiaalisessa mediassa kanavillamme.

Suunnittelutyöpajat

Erilaisten suunnitteluhankkeiden yhteydessä järjestetään suunnittelutyöpajoja, joilla haetaan asukkaiden ja palveluiden käyttäjien näkemyksiä suunnittelun tueksi.

Kaupunkitapahtumat

Keravan kaupunki tunnetaan aktiivisena tapahtumakaupunkina, jossa kaikilla on mahdollisuus toteuttaa oman näköisiä tapahtumia. Erilaisia tapahtumia on mahdollista järjestää jopa nollabudjetilla. Lue lisää tapahtumaoppaasta.

Haluatko tehdä jotain yhdessä? Järjestää tapahtuman tai jotain muuta mukavaa?
Ota yhteyttä viestintäjohtaja Vivikka Richtiin, p. 0403182139, vivikka.richt@kerava.fi

Avoimet yhteisölliset taloyhtiöiden järjestämät kerhot ja tapahtumat

Keravalla on paljon aktiivia taloyhtiöitä ja talotoimikuntia, jotka järjestävät erilaista ohjelmaa asukkaille. Toiminnat eivät monestikkaan rajaudu vain kyseisen taloyhtiön asukkaisiin, vaan mukaan ovat tervetulleita muutkin. 

Keravan kaupunki ja Löytävän vanhustyön työryhmä järjesti vuoden 2020 alussa kilpailun, jonka tarkoituksen oli tehdä näkyväksi taloyhtiöissä järjestettävä yhteisöllinen toiminta. Alla olevan linkin kautta pääsee tutustumaan kisaan osallistuneiden taloyhtiöiden/ talotoimikuntien toimintaa sekä muihin meillä tiedossa oleviin toimintoihin.  Lue lisää  yhteisöllisistä toiminnoista täältä.  

Haluatko tehdä omassa taloyhtiössäsi järjestettävän toiminnan näkyväksi? Ota yhteyttä erityissuunnittelijaan Marja Veikkolaiseen, etunimi.sukunimi@kerava.fi.
Päivitetty 03.04.2020 klo 14:28