Uutiset

Palomäkipuiston peruskorjaus alkaa: luvassa uusia leikkivälineitä ja kuntoilulaitteita sekä uniikki värivaloleikki

30.09.2019 klo 16:25

​Palomäkipuiston peruskorjauksessa on siirrytty toteutusvaiheeseen, jonka aikana puistoon uusitaan lähes kaikki leikkivälineet, rakennetaan kuntoilulaitteita aikuisille sekä uusitaan puiston valaistus ja kasvillisuus. Puistoon toteutetaan myös ainutlaatuinen värivaloleikki. Työt ovat alkaneet viime viikolla ja valmistuvat vuoden loppuun mennessä.


Lasten leikkipuistoon tulee asukkaiden valitsemana luontoteemaisia leikkivälineitä, kun lähes kaikki leikkipuiston leikkivälineet uusitaan peruskorjauksen yhteydessä: ainoastaan suosittu heilurikeinu säilytetään.


"Asukkaille tehdyssä kyselyssä heilurikeinu sai vastaajilta paljon kehuja. Keinun kunto on tarkastettu ja sen on todettu olevan hyvässä kunnossa, joten säilyttämiselle ei ole esteitä", kertoo Keravan kaupungin suunnitteluinsinööri Ulla Eriksson.


Aikuisille puistoon rakennetaan kuntoilulaitteita. Asukkaiden toiveesta myös puiston valaistus uusitaan. Lisäksi puistoon tuodaan lisää kasvillisuutta ja osa nykyisistä huonokuntoisista kasveista vaihdetaan uusiin.

 

Palomäkipuiston erikoisuutena värivaloleikki

Palomäkipuiston erikoisuutena on Keravan ensimmäinen värivaloleikki, jossa kolmeen puistovalaisimeen asennetaan värivalo tavallisen valon lisäksi. Sinisen, punaisen ja vihreän väriset valot suunnataan yhteen pisteeseen, johon muodostuu valojen kohdatessa värivaloleikki. Värivaloleikki toimii pimeään aikaan puistovalaisimien ollessa päällä.


"Värivaloleikki alkaa nappia painamalla, jonka jälkeen suunnatut värivalot muodostavat valojen kohtaamiskohdassa seisovien varjoista sateenkaaren värisiä varjokuvia. Tämän jälkeen rajana on leikkijöiden mielikuvitus", Eriksson kuvailee. "Värivalot pitää ehdottomasti kokea itse."


Värivalojen kohtaamiskohdan tekonurmialustalle tulee myös tervapataleikki.


Peruskorjauksen ajaksi puisto aidataan eikä se ole asukkaiden käytössä. Työt aiheuttavat myös pieniä liikennemuutoksia Palomäkipuiston viereisille kevyen liikenteen väylille. Peruskorjausta valmistelevat työt ovat alkaneet jo viime viikolla, ja peruskorjaus valmistuu vuoden loppuun mennessä.  

Päivitetty 04.10.2019 klo 15:49