Uutiset

Pidä huolta lähiluonnosta – tule mukaan roskatempaukseen

18.12.2019 klo 18:15

​Kaupunki haastaa kaikki asukkaat pitämään huolta lähiluonnosta osallistumalla uuden vuoden roskatempaukseen, jossa kerätään rakettiroskaa ympäri Keravaa. Kaupunki tukee tempaukseen osallistuvia jakamalla roskapihdit, työhanskat ja roskapusseja kaikille ilmoittautuneille. Tule mukaan ja aloita uusi vuosi antamalla hyvää luonnolle, kaupungille ja itsellesi!


Roskatempauksen paikan voi jokainen valita itse: paikka voi olla esimerkiksi oma kotikatu, kodin läheinen metsikkö, leikkipaikka, lähipuisto tai tuttu lenkkimaasto. Myös tempauksen ajankohdan voi päättää itse, joten roskia voi kerätä vuodenvaihteen molemmin puolin.


"Roskien kerääminen on helppoa ja sopii kaikille ikään tai kuntoon katsomatta. Tempaukseen voi osallistua joko yksin, koko perheen voimin tai kasata sopivan porukan kokoon vaikka naapurustosta tai harrasteporukasta. Ja totta kai valitsemaltaan alueeltaan saa kerätä muutakin roskaa kuin vain rakettijämiä", kaupunginpuutarhuri Mari Kosonen kertoo. "Kaikki apu kaupungin työntekijöille on tervetullutta ja kaupunki arvostaa sitä."


Mukaan tempaukseen ilmoittaudutaan täyttämällä ilmoittautumislomake Sampolan palvelukeskuksen infossa. Samalla ilmoittautuneille jaetaan roskapihdit, työhanskat ja roskapussit roskien keräämistä varten. Ilmoittautua voi infon aukioloaikojen puitteissa torstaista 19.12. lähtien.


"Vuoden vaihteen jälkeen on tiedossa lisää mahdollisuuksia vaikuttaa omaan lähiympäristöön", Kosonen vihjaa. "Kannattaa siis olla kuulolla. Siisti Kerava on kaikkien etu ja yhdessä tekemisessä on voimaa."


Kuva: visitviljandi on Visualhunt.com / CC BY-NC-SA

Päivitetty 18.12.2019 klo 18:30