Uutiset

Poikkeusolojen tilannetiedote maanantaina 23.3.2020

23.03.2020 klo 20:45

Kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun koollekutsuma kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontuu jokaisena arkipäivänä. Päivittäisissä kokouksissa käsitellään ja linjataan asioita, joista meillä kaikilla - niin kaupungin työntekijöillä kuin asukkailla - on kysymyksiä. 

Siksi laitamme kaikkien luettavaksi tänne verkkosivuillemme ja sosiaalisen mediaan kaikkina arkipäivinä tiedon siitä, mitä asioita valmiusjohtoryhmässä on käsitelty ja millaisia kaupungin toimintaan liittyviä päätöksiä tai linjauksia on tehty. 

Valmiusjohtoryhmä kokoontuu myös viikonloppuisin. Viestimme myös lauantaisin ja sunnuntaisin yleisen tilannetiedotteen. 

Laajemmin viikonloppuisin, mikäli tilanne kehittyy nopeasti.

 

COVID-19 pikatilannekuva

Uudenmaan alueella koronatapausten määrässä ei ole hälyttävää nousua.

Poikkeavaa kuormitusta ei näiden takia ole. Sen sijaan tartunnanjäljitykset kuormittavat terveydenhuoltoa omalta osaltaan.

Keravalla on edelleen vain neljä diagnosoitua tartuntatapausta. Näistä tartunnanjäljitys on tehty ja altistuneet henkilöt ovat saaneet karanteenimääräyksen.

 

Ajankohtaista toimialoilta

SOTE

Osastokapasiteetin suunnittelu on nyt yksi tärkeimmistä tehtävistä. Suunnitelmat tehdään jo nyt erilaisiin mahdollisuuksiin varautuen.

Keravan osalta Apotin käyttöönotto siirtyy suunniteltua myöhäisemmäksi, keväälle 2021. Tässä tärkeimpänä syynä on HUSin päätös siirtää käyttöönottoa koronatilanteen takia.

Muistutetaan asukkaille ja kaikille toimialoille, että on tärkeää pitää mielessä koronaviruksen olevan oikeasti tarttuva ja aiheuttavan osalle tartunnan saaneista todella vaarallisen tautimuodon. Yhdenkin ihmisen piittaamaton käytös voi johtaa vakaviin tartuntoihin.

 

KASVO 

Viikonlopun aikana huoltajilta on lisää positiivista palautetta ja kiitosta opettajien ja rehtorien työstä viime viikon aikana. Etäopiskelusta huoltajilta on tullut poikkeuksellisen paljon positiivista palautetta.

Kouluissa seurataan oppilaiden määrää tarkasti. Toivotaan kaupunginjohtajan vetoavan huoltajiin, että heistä mahdollisimman moni pitäisi 1.-3.-luokkalaiset lapset kotona.

Kouluilta ilmoitetaan ateriapalveluille oppilasmäärien muutokset, jotta ruokamäärät voidaan arvioida mahdollisimman hyvin etukäteen.

Perusopetuksen vaiheittainen valmiussuunnitelma on tehty ja sitä päivitetään tilanteen kehittyessä.

Oppilashuolto toimii myös poikkeusolojen aikana.

Luottamushenkilöiltä ja opettajilta tullut tietosuojaan liittyvää palautetta. Tietosuoja on otettava vakavasti. Asiasta on keskusteltu ja viestitty. 

 

HYVINVOINTI

Kartoitetaan kaupungin kaikkien toimialojen ja yhteistyökumppaneiden kaikki mahdollisuudet auttaa heikommassa asemassa olevia ihmisiä. 

Kaikki toimialat ovat sitoutuneesti mukana Keravan mallin suunnittelussa ja toteutuksessa.

 

TEKNIIKKA

Käsidesiä toimitetaan terveyskeskukseen ja eri toimipaikkojen kokoustiloihin. Terveyskeskuksen tarpeet ovat etusijalla. 

Rehtorit ryhtyvät annostelemaan ruokaa kouluilla keittiöhenkilökunnan sijaan. Asiasta on sovittu Kasvon kanssa.  

Ruokatoimitukset takkuilevat kuljettajien puutteen takia. Ruokalistoja muutetaan nopeaan tahtiin ja tarjolle tulee aterioita saatujen ruokatoimitusten mukaisesti.

Keinukallion portaat suljetaan, koska niissä on hyvin hankala välttää lähikontaktia ohitustilanteissa.

Portaisiin laitetaan kyltti sulkemisesta ja teippaukset esteeksi. 

Kaikkien kaupungin tilat ovat jo ulkopuolisilta suljettuja. Kaupungin missään tiloissa ei kokoonnu ulkopuolisia toimijoita.

 

KERAVAN ENERGIA

Mikäli yli 70-vuotiaat tarvitsevat lisäaikaa laskujen maksamiseen kotoa poistumisen haasteiden takia, he voivat olla yhteydessä yhtiön asiakaspalveluun puhelimitse. Yhteydenottoa toivotaan jo ennen laskun eräpäivää.

 

TURVALLISUUS

Kaupungin organisaatioturvallisuuden puolella rauhallista.

Mitään normaalista poikkeavaa ei ole myöskään Keravan alueella muualla.

 

VIESTINTÄ

Viestinnässä kaikki hyvin. Jatketaan samalla linjalla. 

Viestitään vahvasti, että on kiellettyä kokoontua yli 10 hengen ryhmissä.

Juoksuportaista tehdään tiedote niin pian kuin mahdollista.

Kaupunginjohtajan videoblogit henkilökunnalle ja asukkaille otetaan työn alle tällä viikolla.


Päivitetty 23.03.2020 klo 20:52