Uutiset

Poikkeusolojen tilannetiedote tiistaina 12.5.2020

12.05.2020 klo 21:00

COVID-19 pikatilannekuva
 
Varmistuneita koronatartuntoja on 53 (tilanne klo 9). THL:n tilastoissa luku saattaa olla eriävä johtuen erilaisesta tilastointitavasta, mutta Keravan varmistuneet tapaukset ilmoitetaan aina päivittäin tässä poikkeusolojen tilannetiedotteessa.
 
Drive in -näytteenottopisteen teltan rakenteita vahvistetaan.
  
 
AJANKOHTAISTA TOIMIALOILTA
 
 
KASVO

Keravanjoen koulun paviljongissa on havaittu aamulla putkirikosta johtunut vesivahinko. Lähiopetukseen palaamisen ajaksi järjestetään turvalliset väistötilat Keravan lukiolta. Siirtyminen lukiolle tapahtuu kävellen opettajien johdolla, asianmukaisia turvavälejä noudattaen.
 
Siirtyminen väistötiloihin koskee luokkia 1-3 eli yhteensä kuutta luokkaa. Myös ruokailu järjestetään lukion tiloissa.
 
Kasvolle on saapunut kysymys oppilaiden omista eväistä: omille eväille ei ole tarvetta, sillä joka päivä tarjotaan kouluruoka tai retkieväät.
 
Koulukuljetukset toteutetaan koulukohtaisesti ja väljemmin kuin normaalisti.
 
Kadonneisiin tai palauttamatta jääviin oppilaskoneisiin suhtaudutaan vakavasti. Selvitetään toimintatapaa tapauskohtaisesti, mikäli laitetta ei jostain syystä kotoa löydy.
 
Oppilaiden kanssa keskustellaan tietoturvasta, sillä rikkomuksilla voi olla seurauksia.
 
Opetusjärjestelyiden avulla kerätään samalla tietoa toimivista käytänteistä syksyä varten, jos erilaiset epidemian aiheuttamat järjestelyt jatkuvat.
 
Koululaisten iltapäivätoimintaan on ilmoittautunut noin puolet normaalista osallistujamäärästä.
  
 
TEKNIIKKA

Joka torstai pidetään vesihuollon kuntapalaveri, jossa käsitellään ajankohtaiset asiat. Tilanne kunnissa on hyvin hoidettu.
 
 
TURVALLISUUS
 
Organisaatioturvallisuuden osalta on tullut poikkeamailmoituksia, jotka liittyvät esimerkiksi kiinteistöjen vahingoittamiseen.
 
Valmiussuunnittelusta on keskusteltu naapurikuntien kanssa.
 
Poliisin mukaan yleinen turvallisuustilanne on normaali.

 
VIESTINTÄ
 
Keravan kaupungin ja Sinebrychoffin harrastestipendit lapsille ja nuorille ovat haettavissa 11.5.–29.5. (klo 16 saakka). Kaksi kertaa vuodessa jaettavilla harrastestipendeillä halutaan tukea keravalaisten lasten ja nuorten hyvinvointia.
https://kerava.fi/ajankohtaista/keravan-kaupungin-ja-sinebrychoffin-harrastestipendit-lapsille-ja-nuorille-haettavissa-nyt
Päivitetty 12.05.2020 klo 21:05