Uutiset

Poikkeusolojen tilannetiedote tiistaina 7.4.2020

07.04.2020 klo 20:20

Kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun koollekutsuma kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontuu joka päivä. Päivittäisissä kokouksissa käsitellään ja linjataan asioita, joista meillä kaikilla - niin kaupungin työntekijöillä kuin asukkailla - on kysymyksiä. 


Siksi laitamme kaikkien luettavaksi verkkosivuillemme ja sosiaaliseen mediaan joka päivä tiedon siitä, mitä asioita valmiusjohtoryhmässä on käsitelty ja millaisia kaupungin toimintaan liittyviä päätöksiä tai linjauksia on tehty.

 


TILANNETIEDOTE TIISTAINA 7.4.2020

 

COVID-19 pikatilannekuva ja SOTEN:n ajankohtaiset

 

Koronadiagnoosi numero 11 on todettu tänään Keravalla. Diagnoosin sai terveyskeskuksen vuodeosastolla hoidettavana oleva henkilö. Kaikki altistuneet on informoitu ja jatkotoimet tehty asianmukaisesti.

 

Tänään on edelleen selvitetty suojamaskien osto- ja valmistusmahdollisuuksia.

 

 

AJANKOHTAISTA MUILTA TOIMIALOILTA

 

KASVO

 

Peruskoululaisten vanhemmilta on tullut korjaavaa palautetta oppilaiden läksyjen tehtävänantoihin liittyen. Tästedes kiinnitetään enemmän huomiota selkeään ja helposti ymmärrettävään tapaan ohjeistaa kotitehtävät oppilaille.

 

Varhaiskasvatuksessa päiväkotiulkoilutuksista on tullut myönteistä palautetta. Vanhemmat ovat pitäneet oman päiväkodin henkilöstön käyttöä ulkoilutusapuna erittäin hyvin toimivana apumuotona.


 

VAPARI

 

Ikäihmisiä (80+) on nyt alettu tavoitella puhelimitse. Kaikkien numeroita ei ole saatu, noin 30% on joko salaisia tai prepaid-numeroita, jotka eivät välity kaupungin tietoon mitään kautta.

 

Ruokakasseja menee tällä hetkellä erittäin runsaasti ja kouluruokailuun on ilmoittautunut yli 300 henkilöä.

 

Keravan Opisto ja kaupungin liikuntapalvelut selvittelevät mahdollista kurssimaksujen palautusta. Samalla tutkitaan myös kurssien jatko- ja siirtomahdollisuuksia.


 

TEKNIIKKA

 

Tilanne hallinnassa.

 

 

TALOUS

 

Seurataan tarkasti lisätalousarvioneuvotteluja.

 

Yksinyrittäjien avustusten jakamisesta ei ole vielä tullut kunnille mitään tietoa.

 

 

TIETOHALLINTO

 

VPN-tilanne on rauhoittunut.

 

Sähköisen allekirjoituksen käyttö tullaan ohjeistamaan lähiaikoina. 

 

 

KERAVAN ENERGIA

 

Tilanne on hallinnassa.


 

TURVALLISUUS

 

Paikallislehti uutisoi näkyvästi kaupungin keskusta-alueen nuorisokokoontumisista ja häiriköinnistä. Myös HS tarttui aiheeseen.

 

Organisaatioturvallisuus on hallinnassa.


 

VIESTINTÄ

 

Useita tiedotteita jälleen tänään koronatilanteeseen liittyen.

 

Erityishuomio kiinnittyy terveyskeskuksen uuteen koronatapaukseen.

 

Ikäihmisten soittokierroksen viestinnässä ollaan tarkkoja – kaupungin puhelut tulevat aina 040318 -alkuisista puhelinnumeroista.

 

Päivitetty 07.04.2020 klo 20:26