Uutiset

Poikkeusolot toivat muutoksia päiväkotien ja koulujen ruokailuun – kastikeruuat palaavat lokakuussa

10.09.2020 klo 18:10

Poikkeusoloista johtuen kaupunki on tehnyt muutoksia päiväkotien ja koulujen ruokailuun varmistaakseen turvallisuus- ja hygieniaohjeiden mukaisen toiminnan. Muutokset ovat näkyneet sekä ruokalistoilla että ruuantarjoilussa. Lokakuussa päiväkotien ja koulujen ruokalistat muuttuvat takaisin totutumpaan, kun oppilaiden toivomat kastikeruuat palaavat ruokalistalle.


"Ruokalistoille sekä ruuantarjoiluun tehdyillä muutoksilla on varmistettu, että päiväkotien ja koulujen ruokailu pystytään toteuttamaan turvallisesti ja sujuvasti kaikissa tilanteissa ja olosuhteissa", kertoo Keravan kaupungin ateriapalvelupäällikkö Kati Moisio. "Muutoksista huolimatta päiväkodeissa ja kouluissa tarjottu ruoka on terveellistä, monipuolista ja ravintosuositusten mukaista."


Syksyllä 2020 poikkeuksellisissa oloissa alkaneiden päiväkotien ja koulujen ruokailuissa kaupunki on halunnut varmistaa sekä lasten ja oppilaiden että henkilökunnan turvallisuuden. Tästä johtuen kasvatuksen ja opetuksen toimiala on tilannut kaupungin ateriapalveluilta poikkeusolojen ruokalistan, joka sisältää vain laatikko-, pata- ja keittoruokia sekä puuroa. Kouluissa on lisäksi väliaikaisesti korvattu salaattipöytä sekoitetulla salaatilla.


"On ymmärrettävää, että oppilaat kaipaavat ruokalistalle tuttuja ruokia sekä monipuolista salaattipöytää, josta he voivat itse ottaa haluamiansa vihanneksia ja salaattiaineksia", Moisio jatkaa. "Ateriapalveluiden täytyy kuitenkin noudattaa kaupungilla käytössä olevia päiväkotien ja koulujen turvallisuus- ja hygieniaohjeita. Hyvä uutinen on se, että lokakuun alussa kastikeruuat palaavat ruokalistalle. Tämä tuo lisää vaihtelua päiväkotien ja koulujen ruokailuun."

Päivitetty 10.09.2020 klo 18:08