Uutiset

Pysy kotona, vältä väkijoukkoja ja muista turvaväli

20.03.2020 klo 16:10

​Suomen hallitus on kieltänyt kaikkien julkisten yli 10 hengen tapahtumien järjestämisen koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Kaupunki on jo perunut tapahtumia, sulkenut uimahallin ja muut liikunta- sekä kulttuuritilat ja siirtänyt koulujen oppilaat etäopetukseen. Omien toimiensa lisäksi kaupunki kehottaa kaikkia keravalaisia yrityksiä, yhdistyksiä ja asukkaita noudattamaan hallituksen poikkeustilanteessa antamia ohjeita.


Hoida asioita sähköisesti tai soittamalla ja vältä turhia perheen ulkopuolisia kohtaamisia

Kaupunki ja monet keravalaiset yritykset ja yhdistykset ovat lisänneet sähköisten palveluiden mahdollisuuksia, jotta asukkaiden ei tarvitse vierailla virastoissa ja liiketiloissa.


Ulkona liikkuminen ei poikkeustilanteessa ole kiellettyä, mutta tarpeetonta liikkumista ja väkijoukkoja, niiden koosta riippumatta, tulisi välttää. Ohje koskee kaikkia lapsista vanhuksiin, mutta erityisesti kaikkia riskiryhmiin kuuluvia. Riskiryhmään kuuluvien ikääntyneiden, kroonisia tauteja sairastavien ja hengitystieinfektioille alttiiden henkilöiden suositellaan pysyvän kotona mahdollisimman paljon tartuntariskin ehkäisemiseksi.


Tutustu kaupungin, yritysten ja yhdistysten tarjoamiin sähköisiin palveluihin ja apuun sekä kulttuuri- ja liikuntatoimintaan.


Ulkoile puistoissa ja luonnossa, mutta muista turvaväli

Kaupungin puistot, leikkipaikat, urheilukentät ja koirapuistot ovat avoinna ja asukkaiden käytettävissä. Tärkeätä on kuitenkin muistaa pitää vähintään metrin turvaväli muihin käyttäjiin. Vanhempien vastuulla on ohjeistaa lapsia ja nuoria toimimaan annettujen ohjeiden mukaisesti sekä valvoa ohjeiden noudattamista.


"Kaupunki kehottaa kaikkia keravalaisia noudattamaan valtioneuvoston antamia poikkeusolopäätöksiä yli 10 hengen kokoontumiskiellon osalta kaupungin julkisilla paikoilla. Helppoa se ei ole, mutta nyt tarvitaan sitoutumista ja yhteisvastuuta", ohjeistaa Keravan kaupungin turvallisuuspäällikkö Jussi Komokallio. "Yhteisvastuulla välität itsesi lisäksi myös toisesta sekä pystymme ehkäisemään koronatartuntoja ja suojaamaan riskiryhmiin kuuluvia."


Julkisten kokoontumisten lisäksi kaupunki kehottaa asukkaita siirtämään myös yksityisiä juhlia ja tilaisuuksia osallistujamäärästä huolimatta.


Tutustu oikeusministeriön antamiin vastauksiin koskien kysymyksiä koronasta ja kokoontumisista.

Päivitetty 20.03.2020 klo 16:15