Uutiset

Ringeten MM-kisoissa Kanadassa kisaa myös kouluterveydenhoitaja Keravalta

20.11.2019 klo 12:35

​Kuva: Jouni Valkeeniemi.


Kouluterveydenhoitaja Elina Tahvanainen työskentelee Keravalla Savion koulussa sekä Svenskbacka skolassa. Hän päätyi Keravan kaupungille töihin haettuaan avoimessa haussa ilmoitettua vakituista terveydenhoitajan paikkaa. Hänen monipuolinen työnkuvansa liittyy kouluyhteisöön ja ympäristöön, yksittäiseen oppilaaseen ja perheeseen sekä monialaiseen yhteistyöhön. Kouluterveydenhoitajan tehtäviin kuuluu oppilaan kasvun ja kehityksen sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen. Lisäksi työhön kuuluu sairasvastaanoton pitäminen koulupäivän aikana sekä koulupäivän aikana sattuneiden tapaturmien hoito. 

  

- Työni parhaita puolia on sen monipuolisuus. Mutta kaikista parasta on kuitenkin lasten ja nuorten terveyden edistäminen. Lisäksi viihtyisät kouluyhteisöt ja ystävällinen henkilökunta tekevät työpäivistä mukavia. Myös omat kollegat tuovat työyhteisöön positiivista ja hyvää energiaa. Lasten aitous ja hetkessä eläminen on taito, joka meidän kaikkien tulisi kiireen keskellä muistaa! 

Terveydenhoitajan työn lisäksi Tahvanainen pelaa ringetteäRingeten MM-kisat järjestetään marraskuun lopussa Kanadan Burnabyssa, mihin Tahvanainen lähtee yhdessä maajoukkueen kanssa hallitsevina maailmanmestareina puolustamaan mestaruutta. Kilpaurheilun ja töiden yhteensovittaminen vaatii ajankäytön hallintaa sekä suunnitelmallisuutta. 

  

- Kilpaurheilun ja päivätyön yhteensovittamisessa on omat haasteensa ja kaikki vapaa-aika meneekin käytännössä jäähallilla ja harjoituksissa. Työn ja urheilun yhdistäminen vaatii paljon uhrauksia henkilökohtaisessa elämässä sekä läheisten tukea ja ymmärrystä hektisen elämänrytmin keskellä. Koen kuitenkin ringeten olevan voimavara, joka tasapainottaa hyvin työtä ja auttaa työstä palautumisessa. 

  

Kulunut kausi on Tahvanaiselle ringeten parissa yhdeksästoista. Maajoukkueessa hän on saavuttanut naisten maailmanmestaruudet vuosina 2016 ja 2017 sekä nuorten MM-hopeaa 2013. Seurajoukkuetasolla merkittävimpiä saavutuksia ovat olleet SM-pronssi 2013 ja ykkössarjan mestaruus 2018. Yhdeksäntoista vuoden aikana kilpaurheilu on opettanut pitkäjänteisyyttä ja tavoitteellisuutta. 

  

- Tärkeimpänä oppina koen joukkueurheilun kautta tulleen taidon toimia isoissakin ryhmissä muut ihmiset huomioon ottaen. Koen nuorena opituista ryhmätyöskentelytaidoista erilaisissa tilanteissa olevan erityistä hyötyä esimerkiksi työelämää ajatellen. 

 

Päivitetty 20.11.2019 klo 12:34