Uutiset

Sähköbussit aloittavat Keravalla maanantaina - päästöt vähenevät reippaasti

07.08.2019 klo 12:10

​Sähköbussit saapuvat Keravan joukkoliikenteeseen ensi maanantaina 12.8.2019, kun Pohjolan Liikenteen kymmenen uutta täyssähköbussia otetaan käyttöön HSL:n reiteillä.

"On hienoa, että saamme uusinta joukkoliikenneteknologiaa käyttöön Keravalle", Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontu iloitsee. "Tavoitteenamme on, että Kerava on kaikin tavoin hyvän elämän kaupunki. Sähköbussit ovat yksi konkreettinen askel juuri oikeaan suuntaan ", hän toteaa.

Keravalla uudistus tarkoittaa reipasta satsausta myös kaupungin ilmastotyöhön: sekä joukkoliikenteen ilmanlaatuun vaikuttavat lähipäästöt että hiilidioksidipäästöt vähenevät uusien bussien tulon myötä. Sähköbussit eivät tuota lainkaan lähipäästöjä, kuten typen oksideja. Keravalle tulevien uusien bussien myötä kaupungin hiilidioksidipäästöjen arvioidaan laskevan yli 1,5 miljoonalla kilolla vuodessa.

HSL liikennöi Keravalla nyt 29 bussilla, joista kymmenen vaihtuu maanantaista alkaen täyssähköisiksi. Sähköbussit vastaavat hyvin kaupunkiliikenteen tarpeita. Sähköbussit kuluttavat energiaa 75 prosenttia vähemmän kuin dieselillä kulkevat linja-autot. Lisäksi sähkö, jolla Pohjolan Liikenteen bussit kulkevat, on tuotettu vesivoimalla.

Keravalaisten matkustusmukavuuskin parantuu uudistuksen myötä. Kaikki liikenteeseen tulevat uudet bussit on varustettu muun muassa matkustamotilan ilmastoinnilla, sekä USB –latauspistokkeilla. Hiljainen ääni ja tasainen kulku tekevät matkanteosta entistä miellyttävämpää. 


Faktoja sähköbusseista:

Keravalla sähköbusseja näkee eniten linjoilla 641, 738, 972, 973, 975, 976, 978, 985.

Bussien valmistaja on kiinalainen Yutong Bus, jonka sähköbusseja on käytössä muun muassa Islannissa, Tanskassa ja Englannissa.

Bussit perusladataan Pohjolan Liikenteen varikoilla yöllä ja latausta täydennetään tarvittaessa päivän aikana.

Yhdellä latauksella voidaan ajaa jopa 300 km.

Diesel-moottorin, vaihdelaatikon ja päästöyksikön sijasta busseissa on vain pienikokoinen sähkömoottori.


Päivitetty 07.08.2019 klo 13:32