Uutiset

Sampolan alikulkutunnelin käyttömukavuutta ja turvallisuutta parannetaan - kulku tunnelin kautta onnistuu koko remontin ajan

16.11.2018 klo 15:45

Sampolan alikulkutunnelin graniittilaatat vaihdetaan, jotta tunnelista tulee turvallisempi ja sitä kautta myös mukavampi kulkuväylä. Työt aloitetaan viikolla 47 ja saneeraus valmistuu joulukuun loppuun mennessä.


Nykyiset vaaleat laatat ovat kosteutta kerättyään muuttuneet paikoin erittäinkin liukkaiksi. Erityisesti syksyisin ja keväisin asematunnelissa on jouduttu kävelemään ja pyöräilemään hyvin varovaisesti liukastumisen estämiseksi. Uudet laatat ovat pintarakenteeltaan rouheammat, joten niissä liukkaus ei muodostu ongelmaksi. Uusien laattojen myötä asematunnelin ilme muuttuu hiukan, koska uudet laatat ovat vanhoihin laattoihin verrattuna hiukan harmaammat.


Saneeraustyöt alkavat maanantaina 19.11. työmaa-alueen rajaamisella. Tunnelin molempiin päihin tulee varoitukset työmaasta ja itse työskentelyalue merkitään selkeästi kulkuestein ja opastein tunnelin sisällä. Pyöräilijöiden toivotaan tunnelissa kulkiessaan taluttavan pyöriä vaaratilanteiden ehkäisemiseksi.


Läpikulku tunnelista säilyy koko urakan ajan, samoin kulku asemalaitureille säilyy katkeamattomana.

Päivitetty 23.11.2018 klo 09:48