Uutiset

Savenvalajan päiväkodille suunnitteilla uusi päiväkotirakennus

16.08.2019 klo 13:35

​Savenvalajan päiväkodin vanha osa vaatii kuntotutkimuksien mukaan mittavat korjaustoimenpiteet eikä korjauksiin ole selvitysten mukaan kannattavaa ryhtyä. Näin ollen kaupunki on päättänyt purkaa päiväkodin vanhan osan ja suunnittelee sen tilalle uuden päiväkotirakennuksen rakentamista. 


Rakentamisen mahdollistamiseksi kaupunki laatii päiväkodin tontille asemakaavamuutoksen, jotta tontille voidaan rakentaa yksikerroksisen rakennuksen tilalle kaksikerroksinen päiväkotirakennus. Uuden päiväkotirakennuksen myötä Savenvalajan päiväkodin päivähoitopaikkojen määrä lisääntyy, millä turvataan vuorohoitoa tarvitsevien lasten hoitotarpeen kasvu.


Tällä hetkellä Savenvalajan päiväkoti toimii Elloksen tiloissa, jossa toiminta jatkuu, kunnes päiväkodin laajennusosan korjaustyöt sekä uuden päiväkotirakennuksen rakennustyöt ovat valmiit.


Kaupunkikehitysjaosto käsittelee kokouksessaan torstaina 22. elokuuta Savenvalajan päiväkodin asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa, ja päättää kaavahankkeen käynnistämisen esittämisestä kaupunginhallitukselle. Alustavan aikataulun mukaan asemakaavamuutos tulisi kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi kesällä 2020.


Kaupunkikehitysjaoston esityslista 22.8.2019


Savenvalajan päiväkoti on rakennettu vuonna 1994 ja sitä on laajennettu vuonna 2012. Keväällä 2019 tehdyissä päiväkodin korjaustarvetta, korjaustarpeen laajuutta ja korjattavuuden kannattavuutta selvittäneissä kuntotutkimuksissa kaupunki totesi päiväkodin vanhan osan korjaustarpeet liian mittaviksi ja kustannuksiltaan kannattamattomiksi. Samaan aikaan tutkittuun laajennusosaan on päätetty tehdä kuntotutkimusten tulosten mukaiset tarvittavat korjaukset.

Päivitetty 16.08.2019 klo 13:35