Uutiset

Sompion koululla vietetään 100-vuotisjuhlaviikkoa

25.04.2022 klo 13:00

​Yksi Suomen vanhimmista oppikouluista viettää 100-vuotisjuhlaviikkoa. Sompion koulu täytti 100 vuotta viime syksynä, mutta koronapandemian vuoksi juhlallisuudet siirrettiin marraskuusta 2021 huhtikuuhun 2022.

Keravan keskustassa sijaitseva Sompion koulu on aikoinaan ollut osa Keravan yhteiskoulua, joka on yksi Suomen vanhimmista oppikouluista. Keravan yhteiskoulu aloitti toimintansa vuonna 1922 vuokrakiinteistössä Keravan Seuratalolla. Nykyisessä sijainnissaan Keravan yhteiskoulu aloitti vuonna 1924. Sompion koulu oli Keski-Uudenmaan ainoa oppikoulu vuoteen 1928 saakka, jolloin Järvenpään yhteiskoulu aloitti toimintansa.

Koulun aloittaessa sata vuotta sitten oppilaita oli 28. Nykyään koulussa opiskelee 722 oppilasta. Sompion koulu on yhtenäiskoulu eli oppilaita opiskelee 1.–9. luokilla. Alakouluikäisten luokissa on mahdollisuus opiskella musiikkipainotteisesti ja yläkoulun luokilta löytyy liikunta-, musiikki- ja ilmaisutaitopainotteiset ryhmät. 

Sompion koulussa yhdistetään uutta ja vanhaa

-Arkkitehtuurisesti kouluumme on yhdistetty uutta ja vanhaa. Hienoina esimerkkeinä tästä ovat pääaula, ruokasalin avaruus ja tiilisalin tunnelmallisuus. Uuden ja vanhan hieno sekoitus näkyy myös henkilökunnassamme. Koulumme on tunnettu siitä, että otamme aina uudet työntekijät lämpimästi vastaan. Vanha mietelause Keravan historiikista kuvaa meidän kouluamme ja sen historiaa: "Minkä rakkaus rakentaa, sitä ei aika maahan kaada", kertoo koulun historiaa läpi käynyt Päivi Kunnas.

-Koulussamme tehdään töitä sydämellä ja välittäminen on tärkeää. Tämä näkyy arjessa oppilaita kohdatessa ja henkilökunnan yhteishengessä. Painotamme hyviä käytöstapoja, harjoittelemme tiimityötaitoja emmekä hyväksy kiusaamista missään muodossa, sanoo koulun rehtori Päivi Kunnas.

Sompion koulu tunnetaan taidokkaista musiikki- ja ilmaisutaidon esityksistä. Esityksiä on pidetty paljon myös koulun seinien ulkopuolella, muun muassa Helsingin Oopperatalolla, radiossa sekä erilaisissa konserteissa. Tänä keväänä esityksiä on luvassa 100-vuotisjuhlan lisäksi toukokuun konserteissa, musikaaleissa sekä kevätjuhlassa.

Juhlapäivää vietetään koululla perjantaina 29.4.

Sompion koulun oppilaat ja henkilökunta juhlivat perjantaina 29.4. 100-vuotissyntymäpäivää, joka huipentuu koko koulun juhlaan. Lisäksi Keravan yhteiskoulun senioriyhdistys järjestää perjantai-iltana juhlat Sompion koululla koulun entisille oppilaille sekä henkilökunnan jäsenille. Ennen juhlaa entiset oppilaat pääsevät pitämään koululla luokkakokouksia.

Onnittelut 100-vuotiaalle Sompion koululle!

Lisätietoa


Päivitetty 25.04.2022 klo 12:55