Uutiset

Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan kunniamerkki Miia Kivirannalle

03.06.2019 klo 10:00

​Terveydenhoitajana Keravan kaupungilla työskentelevä Miia Kiviranta palkittiin äitienpäivänä Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan 1. luokan mitalilla kultaristein. Kunniamerkin myöntää Suomen tasavallan presidentti. Mitali myönnettiin ansiokkaasta työstä kasvattajana. Kiviranta perheineen on toiminut tukiperheenä jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Mukaan juhlatilaisuuteen sai ottaa kaksi läheistä, joten Kiviranta valitsi seurakseen kaksi vanhinta poikaansa.

Kiviranta kertoi yllättyneensä, kun sai huhtikuussa kirjeen, jossa kerrottiin, että hänelle on myönnetty kunniamerkki.

– Mitalin saaminen oli hieno ja tärkeä asia, vaikka toisaalta olin hyvin yllättynyt.

Myöntämisperusteissa mainittiin, että Kiviranta on kasvattajana painottanut toisten ihmisten kunnioittamista ja oikeudenmukaisuutta. Hän on toiminut päivystäjänä lasten ja nuorten auttavassa puhelimessa ja tukenut lapsia ja nuoria työn, tukiperhetoiminnan sekä vapaaehtoistyön kautta.

Mitalikahvit juotiin 23.5. heti aamutuimaan Keravan Keuda-talolla. Paikalle oli kokoontunut Kivirannan työkavereita ja tilaisuus sujui rennoissa merkeissä. Tunnelma oli lämmin, vaikka sää oli pilvinen ja kolea. Kiviranta työskentelee terveydenhoitajana Keudan opiskeluterveydenhuollossa toisen asteen ammattiopistossa ja aikaisemmin hän on työskennellyt muun muassa neuvolapalveluissa. Hän on kouluttautunut sekä terveydenhoitajaksi että hammashoitajaksi ja suorittanut myös täydennyskoulutuksia. 

Päivitetty 03.06.2019 klo 10:01