Suomi 100 vuotta Keravalla

Suomi100_kuvituskuosit_vaaka_4_RGB.jpg

Suomesta tuli itsenäinen valtio 6. joulukuuta 1917. Valtio syntyi suomalaisten omasta tahdosta ja pitkäjänteisen työn seurauksena. Vaikeista ajoista huolimatta suomalaiset ovat kohta sata vuotta rakentaneet omaa maataan ja päättäneet asioista yhdessä. Nyt suomalaiset vievät maansa uudelle vuosisadalle sisulla ja sydämellä.

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi 2017 on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Se antaa mahdollisuuden ymmärtää mennyttä, kokea vuosi yhdessä ja luoda suuntaa Suomen tulevaisuuteen. (Lähde: www.suomifinland100.fi).


Juhlavuoden teemana on "yhdessä"

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden teemana on Yhdessä – ja yhdessä koko Suomi eri toimijoiden kanssa rakentaa vuodeksi 2017 elävän ohjelman. Juhlavuosi on avoin kaikille suomalaisille ja Suomen ystäville.

Satavuotiaalla on näköala katsoa vuosisata eteenpäin ja taaksepäin sekä seistä tukevasti tässä ajassa. Vuoden ohjelmasisältö syventää ymmärrystä koko itsenäisyyden ajasta, tarkastelee sitä Suomea, jossa juuri nyt elämme – sekä etsii ja luo uutta.

Suomen itsenäisyyttä juhlistetaan vuonna 2017 laajalla ja monipuolisella ohjelmalla. Valtioneuvoston kansliassa toimiva Suomi 100 -hanke vastaa juhlavuoden ohjelman kokoamisesta, mutta juhlavuoden ohjelma voi syntyä vain yhdessä suomalaisten ja Suomen ystävien kanssa sitä rakentaen.

Kerava - 100 vuotta yhdessä 

Myös Keravalla juhlitaan 100-vuotiasta Suomea koko juhlavuoden ajan. Kerava kuuluu alueellisesti Suomi 100 Uudellamaalla -projektiin, mutta kaupunki toteuttaa myös omaa juhlavuoden ohjelmaansa ja Kerava onkin hyväksytty valtakunnallisen juhlavuoden ohjelman toteuttajaksi.

Keravalla painotetaan nuorten ja maahanmuuttajataustaisten asukkaiden aktiivista mukaan ottamista. Juhlavuoden keskiössä Keravalla on yhdessä tekeminen ja yhteisöllisyyden rakentaminen myös tuleville vuosille.

 

Päivitetty 01.12.2017 klo 11:49