Uutiset

Järjestyslaki ja taloyhtiöiden järjestyssäännöt tutuiksi

08.01.2018 klo 09:00

​Jokaisessa taloyhtiössä on taloyhtiön omat järjestysmääräykset, jotka koskevat kyseistä taloa ja sen asukkaita sekä heidän vieraitaan. Järjestyssäännöt on laadittu talon asukkaiden asumisviihtyvyyden turvaamiseksi ja löytyvät muun muassa talonyhtiön omalta ilmoitustaululta. Mikäli ne puuttuvat, pyydä isännöitsijää tai talonomistajaa toimittamaan säännöt ilmoitustaululle näkyville.


Järjestyslaki on korvannut kuntien omat järjestyssäännöt yleisesti käytettävistä paikoista

Järjestyslaki on Suomessa 1.10.2003 voimaan tullut laki, jonka tarkoitus on edistää järjestystä ja turvallisuutta yleisillä paikoilla sekä ehkäistä vaaratilanteiden syntymistä. Tullessaan voimaan se korvasi kuntien omat järjestyssäännöt, joiden sisältö vaihteli suuresti. Järjestyslaki on siis sama koko maassa riippumatta siitä, minkä kunnan tai kaupungin alueella ollaan.


Järjestyslaki koskee yleisesti käytettäviä paikkoja riippumatta siitä, kuka paikat omistaa. Tällaisia paikkoja ovat esimerkiksi kadut, tiet, torit, puistot, uimarannat, hautausmaat, yleiset kulkuneuvot, virastot ja ravintolat. Laki koskee mm. järjestyshäiriöitä, päihteitä, putoavaa lunta ja jäätä, ympäristön siisteyttä ja pysäköintiä.

Päivitetty 24.07.2020 klo 16:42