Tapahtumat

Kuvat matkalla - Kerava ennen ja nyt

28.12.2020 - 31.12.2020
Keravan keskusta
Kauppakaari 1, Anttilan talo

"Kuvat matkalla – Kerava ennen ja nyt" on kuvakavalkadi, joka tuo esiin vanhaa ja nykypäivän Keravaa valokuvin. Kavalkadissa on esitettynä ensin vanha kuva, jonka jälkeen tulee nykypäivän kuva, samalta paikalta otettuna.

Kerava on muuttunut vuosien varrella paljon. Silmä ei sitä aina huomaa. Vaikka muutokset ovat tapahtuneet monen vuosikymmenen saatossa, ja lähihistoriassa, on hyvä palata välillä muistelemaan näitä muutoksia.

Kuvat matkalla -kuvakavalkadin kuvat ovat lähinnä Keravan keskustasta sekä Saviolta. Vanhat kaupunkikuvat ovat vuosien 1949-2000 varrelta. Kuvat eivät ole esityksessä kronologisessa järjestyksessä.

Kuvapareja kuvakavalkadissa on 22 kappaletta. Ensin esitetään kuva vuosien takaa, jonka jälkeen tulee kuva samasta paikasta, tänä vuonna kuvattuna. Nämä kuvat esitetään vielä yhteisenä, rinnakkaisena, kuvaparina.

Kuvat matkalla – Kerava ennen ja nyt -kuvakavalkadi esitetään Keravan Anttilan talon ikkunassa, Kauppakaari 1, ajalla 28.-31.12.2020. Kuvakavalkadi pyörii nonstoppina pimeän aikaan klo 16-22.

Kuvatietojulisteet (vanhojen kuvien paikat, kuvan tiedot ja kuvaajatiedot) ovat nähtävillä erikseen Anttilan talon ikkunassa.

Vanhat kuvat ovat Keravan museon kokoelmista, www.sinkka.fi.

Uudet kuvat on kuvannut ja teoksen on tehnyt keravalainen kuvaaja Ilkka Kallio.

Kuvakavalkadin tarjoaa Keravan kaupunki. www.kerava.fi

 

Kuvia katsotaan Anttilan talon kiinteistön ulkopuolella. Katselijat, muistakaa kasvomaski, aivastus- ja yskimishygienia. Muistakaa pitää etäisyys. Paikalla ei, nykyisten suositusten mukaan voi olla, kuin 10 henkeä kerrallaan. Pidetään toisistamme huolta!


Liput

Tapahtuma on maksuton.

Tapahtuman järjestää

Keravan kaupunki
www.kerava.fi
kulttuurikerava.fi
Yhteydenotot: Mari Kronström
Päivitetty 21.12.2020 klo 12:53