Tapahtumat

Dokumenttielokuvien lauantai

21.09.2019 - 21.09.2019 klo 12:00
Keskusta
Paasikivenkatu 12, 04200 Kerava

Keravan kirjaston elokuvatapahtumassa lauantaina 21.9. nähdään kolme kotimaista dokumenttielokuvaa. Petteri Saarion ohjaama Vedenneito on elämyksellinen koko perheen luontodokumentti, jossa tutustutaan Saimaan luontoon ja eläimiin kahden nuoren näkökulmasta. Näytös alkaa klo 12. Yrittäjä on Virpi Suutarin ohjaama ja käsikirjoittama sympaattinen elokuva kahdesta täysin erilaisesta suomalaisesta yrityksestä ja ihmisten unelmista. Elokuvan näytös alkaa klo 13.30. Keravalaisen Leena Vasankarin elokuva Iloisten surusilmien maa kertoo köyhästä Gambiasta, sen hymyilevistä ihmisistä ja surullisesta historiasta. Vasankari tulee myös kertomaan elokuvasta. Näytös alkaa klo 15. Dokkarilauantai järjestetään kirjaston Pentinkulma-salissa ja tapahtumaan on vapaa pääsy.

Vedenneito kertoo serkusten Emikan ja Antin hauskoista ja mukaansatempaavista seikkailuista Saimaan saaressa kaikkina neljänä vuodenaikana. He uivat, kalastavat, keräävät marjoja ja yöpyvät taivasalla revontulia katsellen. Keväällä he kohtaavat etsimänsä uhanalaisen Saimaan norpan. Vedenneito on huikaisevan kaunis luontoseikkailu koko perheelle.
Näytös on Pentinkulma-salissa lauantaina 21.9. klo 12. Elokuva on sallittu kaikenikäisille ja sen kesto on 1 tunti 11 min.

Virpi Suutarin elokuva kuvaa suomalaista yrittäjyyttä kahden täysin erilaisen yrityksen kautta. Kuusihenkinen Laineen perhe pyörittää autioituvalla kotikylällään  tivolia ja myy liha-autostaan perinnelihatuotteita ympäri maakuntaa. Pääkaupunkiseudulla Maija Itkonen ja Reetta Kivelä kehittävät kaurasta uuden ekologisen tuotteen, nyhtökauran. Tuotteen kysyntä ylittää heti tarjonnan ja pyrkimyksenä on maailmanlaajuisille markkinoille pääsy. Elokuvassa kuvataan ihmisten unelmia ja niiden toteutumista. Kahden eri lähtökohdista alkavan tarinan taustalta löytyy koskettavalla tavalla myös samanlaisuutta, traagisia tapahtumia, onnea ja muuttuvia elämäntilanteita. Elokuvan on kuvannut Heikki Färm ja leikannut Jussi Rautaniemi. Maailmallakin arvostetun dokumentaristin Virpi Suutarin ohjaama ja käsikirjoittama Yrittäjä voitti parhaan dokumenttielokuvan ja parhaan elokuvamusiikin Jussi-palkinnot. Musiikista vastaa Sanna Salmenkallio.
Näytös on Pentinkulma-salissa lauantaina 21.9. klo 13.30. Elokuva on sallittu kaikenikäisille ja sen kesto on 1 tunti 17 min.

Leena Vasankari kuvaa elokuvassaan Gambiaa, sen ihmisiä sekä sitä miten vuosisatoja kestänyt orjakauppa on vaikuttanut maan kehitykseen. Elokuvassa kurkistetaan gambialaisten elämään, kierrellään rannoilla, kalamarkkinoilla, Kunta Kinten saarella ja koulussa. Elokuvan tekijä, valtiotieteen maisteri, taideartesaani  Leena Vasankari kuvaa kulttuuria, jossa ihmiset rankasta menneisyydestään huolimatta ovat iloisia, auttavaisia ja aidosti kiinnostuneita kanssaihmisistään.
Leena Vasankari kertoo elokuvasta ja näytöksen jälkeen on mahdollista jäädä keskustelemaan.
Näytös on Pentinkulma-salissa lauantaina 21.9. klo 15. Elokuvan kesto on 19 min.

Kuvat: Iloisten surusilmien maa - Vedenneito - Yrittäjä. Jani Laine. Oktober

Liput

Tapahtuma on maksuton.

Tapahtuman järjestää

Keravan kaupunginkirjasto
www.kerava.fi/kirjasto
Yhteydenotot: Päivi Rautavuori paivi.rautavuori(at)kerava.fi
Päivitetty 24.07.2019 klo 13:06