Tapahtumat

Keravan kaupungin itsenäisyyspäivän juhla

06.12.2017 - 06.12.2017 klo 13:00
Keravan keskusta
Kerava-sali, Keuda-talo, Keskikatu 3a

Keravan kaupungin itsenäisyyspäivän juhla on Kerava-salissa keskiviikkona 6.12.2017 klo 13.00. Itsenäisyyspäivä on Suomen sadas juhla. Juhlaa vietetään Keravalla perinteisesti esityksillä ja puheilla.

Juhlan aloittaa Tähtitaivaan tarinoita –esitys. Keravan tanssiopiston tanssijat, Suvi Niemelä, Kerttu Kuitunen ja Annika Vuoristo, tuovat lavalle tanssiesityksen, jonka koreografian on tehnyt Ulpu Puhakka ja jonka on harjoittanut Jaana Nurminen.

Keravalainen pelimanni Esko Järvelä esittää viulullaan kaksi tunnettua suomalaista kappaletta
- uudenaikaisella höysteellä. Esko Järvelä on suosittu pelimanni, joka esiintyy ja vie Suomea tunnetuksi musiikillaan ulkomaita myöten.

Klassista musiikkia juhlassa esittävät Paavo Maijala, piano ja Erkki Palola, viulu. Kappaleinaan heillä on Canzone, jonka on säveltänyt Lauri Saikkola. Saikkola (1906-95) oli Keravalla asunut viulisti-säveltäjä. Lopuksi he esittävät Jean Sibeliuksen Impromptun.

Juhlan juontaa ja runoillaan höystää näyttelijä Ilkka Heiskanen.

Tervehdyssanat kaupungin puolesta juhlassa lausuu Keravan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Eero Lehti. Juhlapuheen pitää Mirjam Kalland, joka toimii Helsingin yliopiston perhetutkimuksen dosenttina sekä lastenpsykoterapeuttina. Kalland on MLL:n tuleva puheenjohtaja kaudelle 2018-2020.

Juhlatilaisuuden jälkeen yleisölle on kahvitarjoilu.

Juhlapaikkana on Kerava-sali, Keuda-talo, Keskikatu 3a. Juhlaan on vapaa pääsy. Juhlaan mahtuu rajattu määrä henkilöitä, joten saavuthan hyvissä ajoin! Kerava-salin lisäksi on juhlatiloiksi varattu myös Aimo-auditorio sekä Aimo-aula.


Seuraa juhlaa netistä

Juhlaa voi seurata myös kotoa käsin livestriiminä klo 13 alkaen täältä!

Liput

Tapahtuma on maksuton.

Tapahtuman järjestää

Keravan kaupunki
www.kerava.fi
kulttuurikerava.fi
Yhteydenotot: Mari Kronström
Päivitetty 05.12.2017 klo 16:02