Tapahtumat

Keravan päivä 2021

13.06.2021 - 13.06.2021 klo 10:00

Keravan päivä järjestetään tänä vuonna 13.6.2021 uudella yllätyksellisellä toteutuksella. Luvassa on monenlaisia ilahduttavia taide- ja kulttuuripilkahduksia ympäri Keravaa, pääjuhlan suora lähetys kaupungin YouTube-kanavalla ja paljon muuta. Keravan päivä järjestetään koronarajoitukset huomioon ottaen.

Kulttuuri- ja taidepilkahduksia ympäri Keravaa

Keravan päivä lähestyy - lähde kävelylle ja kohtaa taidepilkahduksia sunnuntaina ympäri Keravaa - Keravan Kaupunki

Keravan päivänä 13.6. ympäri kaupunkia Sompiosta Ahjoon ja keskustasta Saviolle saattaa kohdalle osua jokin yli 50 kulttuuri- ja taidepilkahduksesta - saatatpa siis törmätä viulistiin kaupan kulmalla, tanssiesitykseen keskustassa tai lauluun leikkipuistossa. Ole valppaana ja valmistaudu ilahduttaviin kulttuurikohtaamisiin! 

Tahtomme on levittää Keravan päivän hyvää mieltä ympäri kaupunkia. Kyseessä on lyhyitä muutamien minuuttien taidepilkahduksia. Voit kohdata esiintyjän esimerkiksi seuraavissa paikoissa. Kellonajat ovat suuntaa antavia.

Ahjo:

Ahjossa voit kohdata pilkahduksen klo 10.15-11.15, 13-14

Ahjonlaakson leikkipaikka, Ahjon K-kaupan piha, Taiteen kotitalo, Ahjon raitti

Päivölänlaakso:

Päivölänlaaksoon on suuntaamassa pari pilkahdusta aikavälillä 10.40-11.40

Perhospuisto, Päivölänlaakson puistoalue

Virrenkulma:

Virrenkulmassa pilkahtaa klo 11.15-12.00

Kimalaispuisto, Ylikeravantie ja suorankadun risteys

Kaleva:

Kalevassa voi yllättyä iloisesti 11.45, 12.45, 13.30, 13.45

Pohjolantien leikkipaikka, Kalevan Urheilupuisto, K-market Kaleva

Sompio:

11.30-14

Tuomaan tien puisto, Sompion urheilupuisto,

Savio:

10.00–11.30, 13.15–13.45

Salavapuisto

Keskusta:

klo 10-14

Avaruuspuisto, Hallintopuisto, Aurinkomäki, Kirjaston allas, Asema tunneli, Aseman aukio, Citymarketin alikulku, Iso-Hollon aukio, Keskuspuisto, Kävelykatu, Aseman tunneli, Puuvalonaukio

Sampola:

klo 11.15-14.00

Sinkka, Sampolan aukio, Sampolan alikulkutunneli

Jaakkola:

11.10–12.00, 13

Keravan siirtolapuutarha, Jaakkola

Kilta:

13.00-13.30

Heikkilän kotiseutumuseo:

12.30-12.50


Tämän lisäksi saatat yllättyä muuallakin. Toivomme, että ilahdut. Jos et satu bongaamaan, ei hätää: Keravan päivän tunnelmaan pääset mukaan myös sosiaalisessa mediassamme. Seuraa otteita Keravan päivän tapahtumista Instagramissamme (@cityofkerava) ja Facebookissamme (Keravan kaupunki).

Mikäli kohdallesi osuu jokin sykähdyttävä esitys, jaa se muidenkin iloksi sosiaalisessa mediassasi. Muista merkata meidät @cityofkerava ja käyttää tunnusteita #cityofkerava #keravanpaiva

Kerro meille myös sinun Keravan päivästäsi. Mikäli kohdallesi osuu jokin sykähdyttävä esitys, jaa se muidenkin iloksi sosiaalisessa mediassasi. Voit myös jakaa muita Keravan päivän kuvia ja tunnelmia. Muista merkata meidät @cityofkerava ja käyttää tunnusteita #cityofkerava #keravanpaiva


Keravan päivän pääjuhla suorana lähetyksenä klo 12.

Keravan tähtilaatan saaja, Vuoden Keravalainen ja Keravan vuoden 2020 ympäristöpalkinto selviävät Keravan päivän pääjuhlan -striimissä. Tilaisuuden avaa kaupunginjohtaja Kirsi Rontu, juhlapuheen pitää kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen, kauppaneuvos Eero Lehti. Vuoden keravalaisen julkistaa Kerava-Seuran puheenjohtaja Satu Saaristo. Luvassa myös musiikkinumeroita Keravan musiikkiopistolta. Voit seurata suoraa lähetystä klo 12 alkaen Keravan kaupungin YouTube-kanavalta:

Keravan päivä 2021 pääjuhla

Muuta Keravan päivän ohjelmaa:

Keravan kirjasto

Paasikivenkatu 12
Avoinna klo 9-20

Kirjastossa järjestetään kuvakirjavaalit. Kaikki halukkaat, ilman ikärajaa, pääsevät äänestämään uusien kotimaisten kuvakirjojen kansista omaa suosikkiaan. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja.
Kirjastossa aloitetaan myös liikuntavälinelainaus. Kirjastokortilla pääsee lainaamaan mm. palloja, mailoja, hyppykeppejä, mailasettejä, pihapelejä, kuten mölkky ja kroketti sekä roskapihtejä.

Keravan päivä kirjastossa on sakoton päivä. Myöhästymismaksut juuri palautetuista (tai uusituista) lainoista ja aiemmin kertyneet maksut poistetaan velkasaldosta.

Kirjastolta voit myös hakea hienon Hanna Kutvosen kuvittaman postikortin.

Voit lainata kirjastosta myös piknik-korin ja viltin.

Keravan kartano

Kivisillantie 12

Huovutuspaja kartanon pihalla 

klo 10-14

Maksuton yli 10-vuotiaille lapsille ja nuorille tarkoitettu huovutuspaja pyörii Keravan päivänä Keravan kartanon pihan ulkokatoksessa klo 10–14. Huovutuspajaan mahtuu 9 henkeä kerralla ja pajaan voi osallistua sitä mukaan, kun paikka vapautuu. Ohjaajana Marjo Markkanen.

Kotieläin opastuskierrokset

klo 10–10:30, 11–11:30, 13–13:30

Kestävän elämän yhteisön Jalotuksen kotieläin opastuksissa pääset tutustumaan Jalotuksen ihmisystävällisiin lampaisiin, kukkoihin, kanoihin ja pupuihin ohjatusti Keravan päivänä Jalotuksen eläinvastaavan Minja Aho-Miettisen toimesta. Aloituspiste eläinsuojalla kana- aitauksen edessä. Kierroksella tutustutaan eläinten hoitorutiineihin ja halukkaat pääsevät olemaan lähikontaktissa eläinten kanssa. Ohjatut eläinhetket kestävät 20- 30 min. ja ne toteutetaan voimassa olevat koronarajoitukset huomioiden. Vapaa pääsy.

Maksimi osallistuja määrä 50 henkeä.

Keravan Kartanon ja Jalotuksen esittelykierros

klo 12–12.45

Keravan kartanon ja Kestävän elämän yhteisö Jalotuksen esittelykierroksen lähtee kartanon päärakennuksen edestä. Vapaa pääsy. Oppaana Minja Aho-Miettinen. Maksimi osallistujamäärä 50 henkeä.

Kurkkulaulantaa Kartanon pihalla 

klo 14.30

ammattimuusikko Mikko Heikinpojan kurkkulauluesitys kartanon pihalla klo 14.30. 

Vekarateatteri

Kulttuurikeskus Hyyppärä, Kalevankatu 1, www.vekarateatteri.fi
Avoinna klo 10–13

Hyyppärän pihalla on hattarakoju ja Hyyppärän talon sisäpuoleen pääsee tutustumaan pienissä ryhmissä klo 10-13.

Kesäteatteriohjelmiston ennakkotirkistysmahdollisuus:  

10.30 Alas Taikavirtaa

11.00 Tukkijoella!

11.30 Alas Taikavirtaa

12.00 Tukkijoella!

12.30 Alas Taikavirtaa

13.00 Tukkijoella!

Näyttelyitä

Taide- ja museokeskus Sinkka

Kultasepänkatu 2, www.sinkka.fi, p. 040 318 4300

Avoinna klo 11–17

Sinkkaan on vapaa sisäänpääsy Keravan päivänä! Museo on avoinna klo 11–17. Tervetuloa tutustumaan Sininen planeetta -näyttelyyn ja Kerava-kulman pienoisnäyttelyyn Muinainen Kerava ja sen löytäjät. Rajoitamme asiakasmäärää tarvittaessa. Siniseen planeettaan voi tutustua myös pienen taidekansion kanssa. Koko perheen taidekansiossa on omatoimisia taidetehtäviä kaikenikäisille.

Sininen planeetta

KIMMO KAIVANTO | Lilli Haapala | Laura Könönen | Antti Laitinen | Maija Närhinen | Kim Somervuori

Monipuolisen ja ajankohtaisen näyttelyn keskiön muodostavat Kimmo Kaivannon (1932–2012) teokset ja niiden ekologiset äänenpainot. Mukana on lisäksi viisi nykytaiteilijaa - Lilli Haapala, Laura Könönen, Antti Laitinen, Maija Närhinen ja Kim Somervuori - joiden teoksissa etualalle nousee ihmetys ihmisen, luonnon ja universumin edessä.

Kerava-kulman pienoisnäyttely - Muinainen Kerava ja sen löytäjät

Kerava-kulman pienoisnäyttely on kunnianosoitus kotiseututyölle ja sen tekijöille. Samalla se kysyy, millaisia jälkiä eri aikoina eläneet ihmiset ovat itsestään jättäneet ja mitä näistä jäljistä voidaan päätellä. Esillä on Keravalta löytyneitä kivikautisia esineitä ja tarinoita ihmisiä, joilla on ollut silmää nähdä ja tallentaa ne. 

Heikkilän kotiseutumuseo

Museopolku 1, www.sinkka.fi, p. 040 318 4300

Avoinna klo 11–16

Heikkilän kotiseutumuseo on avoinna Keravan päivänä klo 11–16. Kotiseutumuseon päärakennuksen interiöörinäyttely kertoo varakkaan talonpoikaistalon elämästä Keravalla 1800-luvun puolivälistä 1930-luvun alkuvuosiin saakka. Kesäisin avoinna olevaan Heikkilään on ilmainen sisäänpääsy.

Lapsille suunnatulla omatoimisella Adolfiinan kätköpolulla tutustutaan menneiden aikojen elämään ja Heikkilää ympäröivään luontoon. Kartta on jaossa aukioloaikoina.

Galleria Alli

Paasikivenkatu 9
Avoinna klo 12–16

Valokuvanäyttely – Ari Helander, Anna Kuokkanen, Henna Lundenius, Helena Perhonen, Juha Vakkilainen

Pihalla myyntikojuja sekä Keravan käsintaitajien kesäpuoti Allin tallissa.

Keravan kuvataidekoulu

Keravan kuvataidekoulun kevätnäyttely on tänä vuonna esillä virtuaalisissa verkkogallerioissa kesän ajan. Voit vierailla kuudessa eri galleriassa joihin työt on ripustettu teemoittain. Klikkaa tästä gallerioiden nimiä, jolloin pääset galleriaan. Odota kärsivällisesti gallerioiden latautumista.

Varjossa – Keravan kuvataidekoulun verkkokevätnäyttely 2021 

Koti – Keravan kuvataidekoulun verkkokevätnäyttely 2021

Meri – Keravan kuvataidekoulun verkkokevätnäyttely 2021 

Matkalla – Keravan kuvataidekoulun verkkokevätnäyttely 2021 

Kaupunki & Ihminen – Keravan kuvataidekoulun verkkokevätnäyttely 2021 

Mediataide – Keravan kuvataidekoulun verkkokevätnäyttely 2021 

Opettajina ovat toimineet Saara Mesterton, Miia Kallio, Eevi Kilponen, Aura Kotkavirta, Kirsi Nuppola, Satu Sipilä, Paavo Makkonen ja Heidi Savilakso-Saatsi. Kevätnäyttelyt kokosi työryhmä, johon kuului Rimma Gimpel, Paavo Makkonen ja Heidi Savilakso-Saatsi 

Keravan päivää voit viettää myös tutustumalla Keravaan eri näkökulmista

Uudet Kerava-rastit kuljettavat Keravan luontoon ja kulttuurikohteisiin

Kutkutteleeko suunnistus sinuakin lajina, mutta et vielä ole päässyt testaamaan sitä käytännössä? No nyt on oiva mahdollisuus! Keravan kaupungin ja Keravan Urheilijoiden yhteistyössä laatima Keravan kiintorastikartta johdattaa yli 80 rastin kautta luontoon ja kaupunkialueen kulttuurikohteiden äärelle.

Kiintorastikarttoja voit ladata ja tulostaa kaupungin nettisivuilta. Paperisia karttoja on jaossa Keravan kirjastossa, taide- ja museokeskus Sinkassa sekä uimahallin kahvilassa. Keravan päivästä alkaen kirjaston liikuntavälinelainaamosta voi lainata käyttöön kartan lisäksi myös kompassin.

Suunnistus - Keravan Kaupunki

Keravan katutaidekartta

Keravan katutaidekartan kautta voit tutustua Keravan monipuolisiin katutaideteoksiin ympäri kaupunkia.

Keravan katutaidekartta – Google My Maps

Veistoskävely

Taiderastien kautta voit tutustua Keravan julkisiin taideteoksiin.

Keravan Taiderastit (arcgis.com)

Arkiston aarteita

Tehtaassa tuotettua (1949), Finlandia-kuva. Kuvaus Yrjö Aaltonen, selostaja Yrjö Haapanen.

Tehtaassa tuotettu 

Keravan 10 minuuttia (1950), Suomi-Filmi. Ohjaus Yrjö Haapanen.

Keravan 10 minuuttia

Visitkerava.com (2008) 

Visitkerava.com

Keravan päivän järjestää Keravan kulttuuripalvelut. Järjestelyissä on otettu huomioon voimassa olevat koronarajoitteet.

 

(kuvitus Hanna Kutvonen)


Liput

Tapahtuma on maksuton.

Tapahtuman järjestää

Keravan kulttuuripalvelut
Yhteydenotot: Tapahtumatuottaja Mari Kronström
Päivitetty 13.06.2021 klo 09:43