Tapahtumat

Kirjastokino : Aurora

17.12.2019 - 17.12.2019 klo 18:00
Keskusta
Paasikivenkatu 12, 04200 Kerava

Miia Tervon ohjaama ja käsikirjoittama Aurora on komediallinen Rovaniemelle sijoittuva draamaelokuva, joka sai ensi-iltansa vuonna 2019. Näytös on Keravan kirjaston Satusiivessä tiistaina 17.12. klo 18. Elokuvan ikäraja on 12 vuotta ja sen kesto on 1 tunti 47 min. Näytökseen on vapaa pääsy. Maksuttomia pääsylippuja aletaan jakamaan klo 17. Elokuvasta kertoo toimittaja Timo Malmi. Elokuvasta järjestetään toinen näytös keskiviikkona 18.12. klo 18 Pentinkulma-salissa.

Parikymppinen Aurora työskentelee kynsihoitolassa ja harrastaa vapaa-aikanaan pääasiassa biletystä parhaan kaverinsa Kinkyn kanssa. Aurora kohtaa nakkikioskilla iranilaisen turvapaikanhakijan Darianin, jonka täytyisi päästä naimisiin suomalaisen kanssa saadakseen pysyvän oleskeluluvan Suomessa. Darianilla on mukanaan myös 8-vuotias tytär. Aurora päättää auttaa Dariania löytämään puolison itselleen.

Elokuva kääntää päälaelleen tavallisimpia stereotypioita ja ennakkoasenteita etenkin rasismista. Huumori on osittain rankkaa ja juonenkäänteet rajuja. Talvinen Lappi esittäytyy elokuvassa komeasti. Auroran roolissa näyttelee Mimosa Willamo ja hänen ystäväänsä Kinkyä Oona Airola. Elokuvan rasistin roolissa on Chike Ohanwe ja Dariania näyttelee Amir Escandari. Tärkeät roolit tekevät myös Miitta Sorvali ja Hannu-Pekka Björkman. Ohjaaja Miia Tervo on palkittu kansainvälisesti lyhytelokuvistaan. Aurora on hänen ensimmäinen pitkä elokuvansa.


Kuva: Filmikamari

Liput

Tapahtuma on maksuton.

Tapahtuman järjestää

Keravan kaupunginkirjasto
www.kerava.fi/kirjasto
Yhteydenotot: Päivi Rautavuori paivi.rautavuori(at)kerava.fi
Päivitetty 13.11.2019 klo 13:41