Tapahtumat

Kirjastokino : Kapernaum - Kaaoksen lapset

03.12.2019 - 03.12.2019 klo 18:00
Keskusta
Paasikivenkatu 12, 04200 Kerava

Nadine Labakin ohjaama sydäntäsärkevän koskettava elokuva Kapernaum – Kaaoksen lapset kertoo tarinaa katulasten elämästä Libanonissa. Beirutin kaduilla kuvatussa elokuvassa käytetään pelkästään amatöörinäyttelijöitä. Näytös on Keravan kirjaston Pentinkulma-salissa tiistaina 3.12. klo 18. Elokuvan ikäraja on 12 vuotta ja sen kesto on 2 tuntia 6 min. Näytökseen on vapaa pääsy. Maksuttomia pääsylippuja aletaan jakamaan klo 17.

Syyrian pakolainen 12-vuotias Zain haastaa vanhempansa oikeuteen. Hän syyttää heitä lasten synnyttämisestä ja heitteillejätöstä. Zainin ja hänen sisaruksiensa lapsuus jää lyhyeksi Beirutin slummeissa. Vanhemmat myyvät Zainin siskon lapsimorsiameksi. Zain karkaa kotoa ja yrittää huolehtia vauvasta jonka pakolaisäiti on kadonnut.

Kapernaum on elokuva kaikkein heikoimmassa asemassa elävien lasten puolesta ja varsin toivoton kuvaus maailmasta jossa elämme. Lasten teeskentelemättömyys ja aitous koskettaa. Monet elokuvassa esiintyvistä lapsista ovat aidosti katujen kasvatteja. Pääosaa esittävä Zain al Rafeea oli lukutaidoton Syyriasta Libanoniin tullut pakolainen. Elokuva voitti Cannesin elokuvajuhlien tuomariston palkinnon vuonna 2018.

Liput

Tapahtuma on maksuton.

Tapahtuman järjestää

Keravan kaupunginkirjasto
www.kerava.fi/kirjasto
Yhteydenotot: Päivi Rautavuori paivi.rautavuori(at)kerava.fi
Päivitetty 22.07.2019 klo 13:00