Tapahtumat

Kirjastokino-näytös : Transit

04.02.2020 - 04.02.2020 klo 18:00
Keskusta
Paasikivenkatu 12, 04200 Kerava


Christian Petzoldin vuonna 2019 ohjaama saksalainen elokuva Transit on universaali kertomus pakolaisuudesta ja ihmisten kohtaamisista sodan olosuhteissa. Näytös on Keravan kirjaston Pentinkulma-salissa tiistaina 4.2. klo 18. Elokuvan ikäraja on 12 vuotta ja sen kesto on 1 tunti 42 min. Maksuttomia pääsylippuja aletaan jakamaan klo 17. Elokuvasta kertoo kriitikko Timo Malmi.

Saksalaisten joukkojen marssiessa miehittämään Pariisia elokuvan päähenkilö Georg ehtii viime hetkellä pakenemaan Marseilleen. Väärennettyjen henkilöllisyyspapereiden avulla hän yrittää päästä laivalla Meksikoon. Georg tapaa Afrikasta tulleen paperittoman Melissan ja tämän Driss-pojan, sekä kadonnutta miestään etsivän salaperäisen Marien.

Elokuva perustuu Anna Seghersin toisen maailmansodan aikaisen Ranskan miehitystä ja juutalaisvainoja käsittelevään romaaniin. Elokuvasta ei kuitenkaan ole tehty epookkielokuvaa. Tapahtumat voidaan jäljittää toiseen maailmansotaan, mutta ne on sijoitettu nykyajan ympäristöön. Hakaristejä tai saksalaissotilaita ei näy. Ajankohtaista elokuvassa on pakolaiskysymyksen esille tuominen. Vertauskuvallisuus ja unenomaisuus tekee elokuvasta hämmentävän ja jättää katsojalle mietittävää. Loppumusiikkina kuultava Talking Headsin Road to Nowhere kokoaa hienosti elokuvan teemat yhteen.

Pääosia näyttelevät Franz Rogowski, Paula Beer ja Godehard Giese.

Kuva: Hans Fromm_Schramm Film_Future Film

Liput

Tapahtuma on maksuton.

Tapahtuman järjestää

Keravan kaupunginkirjasto
www.kerava.fi/kirjasto
Yhteydenotot: Päivi Rautavuori paivi.rautavuori(at)kerava.fi
Päivitetty 26.11.2019 klo 13:01