Tapahtumat

Kirjastokinossa saksalaista draamaa

13.02.2018 - 13.02.2018 klo 18:00
Keskusta
Paasikivenkatu 12

Elokuva 24 viikkoa panee miettimään vanhempien oikeutta päättää raskauden keskeytyksestä kun lapsi on todettu kehitysvammaiseksi. Vuonna 2016 valmistuneen elokuvan on ohjannut Anne Zohra Berrached. Näytös on Keravan kirjaston Pentinkulma-salissa tiistaina 13.2. klo 18. Elokuvan ikäraja on 12 vuotta ja sen kesto on 1 tunti 42 min. Näytökseen on vapaa pääsy.

Astrid Lorenz (roolissa Julia Jentsch) on menestyvä miehensä manageroima standup-koomikko. Perheeseen kuuluu lisäksi 9-vuotias tytär. Astrid odottaa toista lastaan ja vanhemmat saavat kuulla että lapsella on Downin syndrooma. Myöhemmissä tutkimuksissa lapsella havaitaan lisäksi vakava sydänvika. Äidin ja isän on tässä tilanteessa päätettävä haluavatko he että lapsi syntyy. Tästä alkaa vanhempien, mutta ennen kaikkea äidin, raastava sisäinen kamppailu.

Elokuva on kerronnaltaan realistinen. Ohjaaja on käsikirjoituksessa yhdistänyt faktaa ja fiktiota käyttäen apunaan tilastoja ja haastatteluja. Saksassa jopa 90% poikkeavista raskauksista päättyy raskaudenkeskeytyksiin. Saksan aborttilainsäädäntö antaa mahdollisuuden keskeyttää raskaus hyvinkin myöhäisessä vaiheessa. Elokuva 24 viikkoa esittää kysymyksen onko vanhemmilla oikeus päättää saako heidän lapsensa elää vai kuolla?

Liput

Tapahtuma on maksuton.

Tapahtuman järjestää

Keravan kaupunginkirjasto
www.kerava.fi/kirjasto
Yhteydenotot: Päivi Rautavuori paivi.rautavuori(at)kerava.fi
Päivitetty 27.11.2017 klo 14:27