Tapahtumat

Lauantaikonsertti: Olli Soikkeli PERUTTU!

18.04.2020 - 18.04.2020 klo 13:00
Keravan keskusta
Paasikivenkatu 12, Kerava

Tapahtuma on peruttu ja siirretään mahdollisuuksien mukaan järjestettäväksi myöhempänä ajankohtana.  Seuraa tiedotusta koronaviruksesta ja sen vaikutuksesta toimintaamme.

Nurmeslaislähtöinen, sittemmin New Yorkiin kotiutunut Olli Soikkeli tunnetaan mustalaisjazzin taitajana ja sen mestarin Django Reinhardin tyylin sanansaattajana. Soikkeli on esiintynyt suomalaisilla jazzclubeilla ja festivaaleilla ja kiertänyt Eurooppaa Sinti-kitaristi Paulus Schäferin kanssa. Hän on soittanut kuuluisuuksien kuten Bucky Pizzarellin, Stochelo Rosenbergin, Tommy Emmanuelin, Andreas Öbergin, Cyrille Aimeen, Antti Sarpilan ja Marian Petrescun kanssa.

Viimeisen parin vuoden ajan Soikkeli on luonut näyttävää uraa Yhdysvalloissa esiintyen New York Cityn Town Hallissa, Herbst Theatressa, Birdland Jazz Clubilla, Blue Notessa, Iridiumissa ja Lincoln Centerissä. Ensimmäinen albumi ´Trois Générations´ ilmestyi vuonna 2011 yhdessä Hot Club de Finlanden ja Vitali Imerelin kanssa. Toisen albuminsa ´Kouvola Junction´ (2012) Soikkeli julkaisi Paulus Schäferin ja Arnoud van den Bergin kanssa.

Soikkelin ja viulisti Jason Anickin Rhythm Future Quartet julkaisi debyyttialbuminsa vuonna 2014. Sitä seurasi 'Travels' vuonna 2016. Sekä Huffington Post että All About Jazz valitsivat albumin yhdeksi vuoden 2016 parhaista. Syksyllä 2018 julkaistiin ´Rhythm Future Quartet and Friends´, yhdessä laulaja Cyrille Aiméen sekä Brasialian parhaan bandolimistin Hamilton de Holandan ja kitaristi Stochelo Rosenbergin kanssa.

Viime vuodet Soikkeli on omien sanojensa mukaan viettänyt musiikillisella tutkimusmatkalla. Hän on kiertänyt konsertoimassa ja nauhoittanut albumin 'Rise and Grind' yhdessä harmonikkavirtuoosi Julien Labron kanssa. Vuonna 2018 Soikkeli käynnisti duoprojektin yhdessä newyorkilaislähtöisen, brasilialaisen 7-kielisen kitaran taitajan, Cesar Garabinin kanssa soittaen enimmäkseen brasilialaista Choro-musiikkia. Alkuvuodesta 2019 Soikkeli nauhoitti yhdessä Grammy-voittajan, pianisti Marian Petrescun kanssa.

Konsertti on osa Keravan kaupunginkirjaston lauantaikonserttien sarjaa. Maksuttomia pääsylippuja konserttiin jaetaan klo 12 alkaen Pentinkulma-salin ovella.

Muut kevään 2020 lauantaikonsertit:

La 25.1. klo 13 Nokkahuilun tarina

La 8.2. klo 13 Iisa

La 7.3. klo 13 Enkel

La 9.5. klo 13 Sväng

Kuva: (c) Olli Soikkeli

Liput

Tapahtuma on maksuton.

Tapahtuman järjestää

Keravan kirjastopalvelut, Keravan kulttuuripalvelut
www.kerava.fi/kulttuuri
kulttuurikerava.fi
Yhteydenotot: Salla Laiho
Päivitetty 18.03.2020 klo 13:48