Tapahtumat

Leffalauantain elokuvissa kohdataan nuoria

16.03.2019 - 16.03.2019 klo 13:00
Keskusta
Paasikivenkatu 12, 04200 Kerava

Keravan kirjaston 16.3. leffalauantain elokuvien teemoja ovat perhe ja nuorten selviytyminen yhteisön paineessa. Näkökulma on eri kulttuureissa. Näytökset aloittaa Selma Vilhusen uusi ohjaus Hölmö nuori sydän. Näytös alkaa klo 13. Norjalainen elokuva Mitä meistä puhutaan kertoo pakistanilaisen teinitytön elämästä Norjassa ja Pakistanissa. Elokuvan ohjasi vuonna 2017 Iram Haq. Näytös alkaa klo 15. Päätöselokuvana klo 17 nähdään japanilaisen ohjaajan Hirokazu Kore-edan vuonna 2015 valmistunut Siskokset, joka kertoo neljän siskoksen yhteiselosta Tokion liepeillä. Näytökset ovat Keravan kirjaston Pentinkulma-salissa ja niihin on vapaa pääsy. Jonotuslippuja kaikkiin näytöksiin aletaan jakamaan klo 12.

Kahden nuoren kasvutarina Hölmö nuori sydän haastaa pohtimaan nuorten paineita nykymaailmassa. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat itähelsinkiläiseen lähiöön. Elokuva kertoo Kiiran ja Lennin teini-rakkaudesta ja se perustuu Kirsikka Saaren samannimiseen kirjaan. Saari on myös elokuvan käsikirjoittaja. Kiira tulee raskaaksi ja rakastunut Lenni yrittää olla tukena ja ottaa vastuuta. Vanhemmuuden kohtaaminen ei suju kummaltakaan ongelmitta. Isätön Lenni hakee tukea rasistisesta jengistä ymmärtämättä itsekään toimintansa syitä. Molemmat nuoret, Rosa Honkonen ja Jere Ristseppä näyttelevät rooleissaan hienosti. Muissa rooleissa nähdään Katja Küttner, Pihla Viitala ja Ville Haapasalo. Elokuvan ikäraja on 12 vuotta ja sen kesto on 1 tunti 42 min.

Mitä meistä puhutaan kertoo kulttuurien yhteentörmäyksestä teinitytön tarinan kautta. 16-vuotiaan Nishan pakistanilainen perhe asuu Oslossa. Kotioloissa perheen ja suvun ympäröimänä hän viettää kunniallista elämää, mutta kavereiden kanssa käydään bileissä ja hengaillaan myös poikien kanssa. Eräänä yönä isä yllättää Nishan kotoa poikaystävän kanssa ja siitä rangaistuksena hän päättää lähettää Nishan sukulaisten luo Pakistaniin, kulttuuriin jota Nisha ei tunne ollenkaan. Rohkea draama perustuu norjanpakistanilaisen ohjaajan ja näyttelijän Iram Haqin omiin kokemuksiin. Elokuvan ikäraja on 16 vuotta ja sen kesto on 1 tunti 43 min.

Siskokset –elokuvassa kolme sisarusta tapaa teini-ikäisen siskopuolensa isänsä hautajaisissa. He ystävystyvät ja siskopuoli muuttaa heidän luokseen asumaan suureen taloon lähellä Tokiota.  Nuoret naiset ovat aikuistumisen kynnyksellä. He pohtivat menneisyyttä ja etsivät omaa identiteettiään. Elokuva on herkkä ja hillitty tarina perheen ja rakkauden merkityksestä. Kuten kaikissa Kore-edan elokuvissa tässäkin syödään paljon. Elokuvan ikäraja on 12 vuotta ja sen kesto on 2 tuntia.

 

Kuvat: Hölmö nuori sydän_c_Uwa Iduozee_TuffiFilms, Mitä meistä puhutaan_c_Maria Mozhdah_merfilm 2017, Siskokset_c_Cinema Mondo


 

Liput

Tapahtuma on maksuton.

Tapahtuman järjestää

Keravan kaupunginkirjasto
www.kerava.fi/kirjasto
Yhteydenotot: Päivi Rautavuori paivi.rautavuori(at)kerava.fi
Päivitetty 13.02.2019 klo 15:31