Tapahtumat

Leffalauantain ohjaajavieraana Heikki Kujanpää

10.11.2018 - 10.11.2018 klo 13:00
Keskusta
Paasikivenkatu 12, 04200 Kerava

Keravan kirjaston leffalauantain 10.11. ohjelmassa on kaksi elokuvaa. Näytös Heikki Kujanpään vuonna 2017 ohjaamasta elokuvasta Suomen hauskin mies alkaa klo 13.  Näytöksen jälkeen ohjaaja kertoo elokuvasta ja keskustelee yleisön kanssa. Yhdysvaltalaisen Jordan Peelen satiirisen kauhuelokuvan Get out näytös alkaa klo 15.30. Näytökset ovat  Pentinkulma-salissa ja niihin on vapaa pääsy. Jonotuslippuja molempiin näytöksiin aletaan jakamaan klo 12.

Suomen hauskin mies –elokuvan  mustalla huumorilla kyllästetty tarina sijoittuu sisällissodan aikaiseen punavankileiriin. Elokuva perustuu tositapahtumiin ja kertoo kuuluisasta komedianäyttelijästä Toivo Parikasta, jota esittää Martti Suosalo. Hän joutuu punaisten vankileirille yhdessä näyttelijätovereidensa kanssa. Heidät luvataan jättää henkiin jos he onnistuvat esittämään saksalaista komentajaa hauskuuttavan näytelmän. Heikki Kujanpää on käsikirjoittanut elokuvan Mikko Reitalan kanssa. Elokuvan ikäraja on 12 vuotta ja sen kesto on 1 tunti 43 min.

Elokuvassa Get out Rose vie poikaystävänsä Chrisin viikonlopuksi ensi visiitille vanhempiensa luokse. Vanhemmat eivät tiedä että Rose seurustelee mustan miehen kanssa ja vähitellen vierailu alkaa saada outoja painajaismaisia piirteitä. Koomikkona tunnetun ohjaaja-käsikirjoittaja Jordan Peelen elokuva toimii usealla eri tasolla. Sen voi katsoa poliittisena jännärinä tai osittain hauskana satiirisena kauhuelokuvana. Peele kuvaa hienosti käsikirjoittamassaan elokuvassa Obaman jälkeistä rasistista Amerikkaa. Get out palkittiin vuonna 2017 parhaan alkuperäisen käsikirjoituksen Oscarilla. Elokuvan ikäraja on 16 vuotta ja sen kesto on 1 tunti 44 min.

 

Kuva : Nordisk Film

Liput

Tapahtuma on maksuton.

Tapahtuman järjestää

Keravan kirjasto- ja kulttuuripalvelut
www.kerava.fi/kirjasto
Yhteydenotot: Päivi Rautavuori paivi.rautavuori(at)kerava.fi
Päivitetty 09.10.2018 klo 16:32