Tapahtumat

Luento: Monien tulkintojen kivikauden keravalaiset

21.10.2020 - 21.10.2020 klo 17:30 - 18:30
Sampola
Kultasepänkatu 2

Taide- ja museokeskus Sinkan luentosarja Keravan alueen kivikauden asuinpaikoista ja kivikauden esinelöydöistä käynnistyy ke 21.10. klo 17.30 Liisa Kunnas-Pusan luennolla Monien tulkintojen kivikauden keravalaiset

Luento johdattelee kivikauden tutkimuksen pariin esittelemällä kivikauden tutkimushistoriaa ja erilaisia tulkintoja, joita historian mittaan on tehty kivikauden suomalaisista – ja keravalaisista. Perehdymme myös nykytutkimuksen mukaiseen kuvaan kivikauden Suomesta ja erilaisiin tutkimusmenetelmiin, joilla arkeologit saavat tietoa kaukaisimmasta menneisyydestä. Lopuksi tutustumme Keravan kivikauden tutkimushistoriaan: Milloin löydettiin ensimmäiset esineet ja tehtiin ensimmäiset kaivaukset?

FM, arkeologi Liisa Kunnas-Pusa on väitöskirjatutkija Helsingin yliopistossa. Hänen tutkimuksensa käsittelee suomalaisen arkeologian varhaisvaiheita 1700–1800-luvuilla ja kivikauden tutkimuksen historiaa. Väitöstutkimusta rahoittaa Suomen Kulttuurirahasto

Luennolle voi osallistua museon pääsymaksulla. Seuraathan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Keravan kaupungin ajankohtaisia korona-ajan ohjeita ja tulethan museoon vain terveenä. Käytäthän kasvomaskia luentosalissa.

LUENTOSARJA KIVIKAUDESTA JATKUU 

Ke 4.11. klo 17.30 Keravan kaupungin inventoidut kivikautiset asuinpaikat ja löydöt,
Olli Kunnas, FM, Keravan kaupungin kartoittaja ja arkeologi
Ke 18.11. klo 17.30 Kahden vuonon väkeä – Tuusulassa ja Keravalla kivikaudella,
Harri Nyman, FT, Tuusulan museoiden museolehtori

Luentosarja liittyy  Taide- ja museokeskus Sinkan uuden Kerava-kulman pienoisnäyttelyyn Muinainen Kerava ja sen löytäjät.

Kuva: Kuva: Pisinmäen kivikautisen asuinpaikan muistokiven paljasti 1968 sivistys- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Sylva Parkkonen. Kerava-seuran puheenvuoron esitti tuleva kotiseutuneuvos Martti Saaristo ja Keravan mieslaulajia juhlassa johti maisteri Aarne Nurminen. Kuva Keravan museo.

Liput

Aikuiset 6 €
Eläkeläiset/opiskelijat 4 €
Alle 18-vuotiaat/työttömät ilmaiseksi
Sinkassa käy Museokortti ja Smartum-setelit

Tapahtuman järjestää

Taide- ja museokeskus Sinkka
www.sinkka.fi
sinkkakerava.fi
Yhteydenotot: Sinkan info: 040 318 4300
Päivitetty 13.10.2020 klo 10:54