Tapahtumat

Lyhytelokuvapäivä kirjastossa

21.12.2019 - 21.12.2019 klo 11:00 - 16:30
Keskusta
Paasikivenkatu 12, 04200 Kerava

Suomessa vietetään kansainvälistä lyhytelokuvapäivää lauantaina 21.12. Keravan kirjaston Satusiivessä esitetään tuolloin lyhytelokuvia pop-up -näytöksinä klo 11-16.30. Tavoitteena on lisätä lyhytelokuvan näkyvyyttä sekä tuoda lyhytelokuvanäytöksiä kaikille elokuvan ystäville. Elokuvat näytetään viitenä eriteemaisena pakettina, joista ensimmäinen on suunnattu yli 4-vuotiaille lapsille. Elokuvatapahtumaan on ikärajojen puitteissa vapaa pääsy.

Maailman menossa mukana
–lyhytelokuvapaketti sisältää Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin lyhytelokuvia kaikille yli 4-vuotiaille. Mukana on elokuvia Virosta, Sloveniasta, Japanista, Ranskasta ja Suomesta. Näytös alkaa klo 11 ja sen kesto on 41 min. Elokuvissa ei ole puhetta.

#some – Tarinoita vuorovaikutuksesta on Suomen elokuvasäätiön kuratoima lyhytelokuvapaketti. Näytös alkaa klo 12. Näytöksen ikäraja on 7 vuotta ja sen kesto on 50 min. Elokuvissa puhutaan suomea.

AV-Arkin Urheiluruutu
on suomalaisen mediataiteen keskus AV-arkin lyhytelokuvapaketti, joka lähestyy ruumiinkulttuuria kokeellisella otteella. Näytös alkaa klo 13 ja sen kesto on 48 min. Ikäraja on 7 vuotta. Puhe tai tekstitys on suomenkielinen.

R&A Shorts Parhaat –näytös esittelee vuoden 2019 Rakkautta & Anarkiaa elokuvafestivaalin kotimaisen lyhytelokuvakilpailun voittajat. Elokuvissa puhutaan suomea. Näytös alkaa klo 14 ja sen kesto on 90 min. Ikäraja on 12 vuotta.

Swedish Shorts C/O Folkets Bio 2019 –näytös sisältää neljä ruotsalaista lyhytelokuvaa eri genreistä. Elokuvissa on ruotsinkielinen puhe ja englanninkielinen tekstitys. Näytös alkaa klo 15.45 ja sen kesto on 59 min. Suositusikäraja on 15 vuotta.

Vuoden lyhin päivä on omistettu lyhytelokuvalle!
Tänä vuonna päivää järjestävät Tampereen elokuvajuhlat, Yle, AV-arkki, Suomen elokuvasäätiö, Turku Animated Film Festival ja Helsinki International Film Festival Rakkautta & Anarkiaa. Hankkeen rahoittajana toimii Suomen elokuvasäätiö.

Kuvat lyhytelokuvista: Milja Härkönen / Että tuntisin eläväni. Kirsikki Saari / Super Comfort. Tinja Ruusuvuori / Untitled (Burned Rubber on Asphalt)

Liput

Tapahtuma on maksuton.

Tapahtuman järjestää

Keravan kaupunginkirjasto
www.kerava.fi/kirjasto
Yhteydenotot: Päivi Rautavuori paivi.rautavuori(at)kerava.fi
Päivitetty 12.12.2019 klo 10:10