Tapahtumat

Päiväkotikino: Muumi ja vaarallinen juhannus

12.10.2018 - 12.10.2018 klo 09:30
Keravan keskusta
Keskikatu 5, Kerava


Päiväkotikinon elokuvassa seesteisen kesäpäivän Muumilaaksossa keskeyttää tulivuorenpurkaus ja valtava tulva-aalto.
Vesi nousee yhä korkeammalle, mutta perhe löytää viime hetkellä turvapaikan merkillisestä talosta, joka ajelehtii heidän eteensä. Sittemmin ilmenee, ettei kyse ole tavallisesta talosta, vaan näyttämöstä, joka on teatteria harrastavan Emman asumus. Muumiperhe alkaa tehdä näytelmää, mutta tapahtuu vielä paljon kommelluksia ja sattumuksia, ennen kuin sen ensi-iltaa päästään viettämään.

Vuonna 2008 valmistunut Muumi ja vaarallinen juhannus -elokuva pohjautuu 1970‒1980-lukujen taitteessa tuotettuun Muumien maailma -animaatiosarjaan. Animaatiosarjan kuvamateriaali on restauroitu kokonaan elokuvaa varten ja käsikirjoitus sekä dialogi on tehty Suomessa alusta alkaen. Alkuperäisessä animaatiosarjassa ei ollut lainkaan dialogia.

Elokuvanäytös järjestetään Keravan lukion auditoriossa. Kesto 82 min, ikäraja S. Esitys on osa Kimppa!-lastenkulttuuriviikkojen ohjelmaa. Näytökset on suunnattu ensisijaisesti päiväkodeille ja perhepäivähoidolle. Ilmoittautumiset 26.9. alkaen: kulttuuri@kerava.fi tai 040 318 2004.

 

Äänirooleissa: Muumipeikko – Jasper Pääkkönen, Pikku Myy – Outi Alanen, Niiskuneiti – Elsa Saisio, Muumipappa – Tapani Perttu, Muumimamma – Johanna Viksten, Nuuskamuikkunen - Taneli Mäkelä, Puistovahti – Jarmo Koski, Homssu – Ilpo Mikkonen, Mymmelin tytär, vahdin serkku – Vuokko Hovatta, Vilijonkka - Emma-Leena Rapola

Liput

Tapahtuma on maksuton.

Tapahtuman järjestää

Keravan kulttuuripalvelut
www.kerava.fi/kulttuuri
kulttuurikerava.fi
Yhteydenotot: Salla Laiho
Päivitetty 06.09.2018 klo 12:33