Tapahtumat

Scott Simontacchi & David Long (USA)

05.06.2019 - 05.06.2019 klo 18:00
Keravan keskusta
Paasikivenkatu 12, Kerava

Scott Simontacchi ja David Long ovat esittäneet alkuperäistä bluegrass-musiikkia yli 20 vuoden ajan. Erikseen kumpikin heistä on tahollaan esiintynyt yhdessä bluegrassin ja vanhan ajan country-musiikin tunnetuimpien nimien kanssa. Duettona Simontacchi ja Long ovat kiertäneet Yhdysvaltoja, Kanadaa ja Australiaa laulaen Louvins ja Stanley Brothersien korkealla ja yksinäisellä tyylillä. Kesällä 2019 kaksikko nähdään ensi kertaa Pohjois-Euroopassa.

David Long aloitti mandoliinin soiton 21-vuotiaana muutettuaan synnyinseuduiltaa Pennsylvanian Pittsburgista Jackson Holeen, Wyomingiin. Vuonna 2003 Long aloitti kiertämisen yhdessä Mike Comptonin kanssa. Kiertue ulottui Yhdysvalloista Kanadaan ja Australiaan seuraavan viiden vuoden aikana. Hyvän vastaanoton saanut, ylistetty ”Stomp” nauhotettiin vuonna 2004. Long sai myös kunnian soittaa yhdessä Hazel Dickensin kanssa yhdessä hänen viimeisistä konserteistaan. Long on esiintynyt useiden tunnettujen artistien kanssa mm. Chris Sharp, The Sidemen of The Station Inn, The John Hartford Stringband, Matt Combs ja Todd Grebe. Viimeisen parinkymmenen vuoden aikana Long on kiertänyt maailman eri maissa Japanista Yhdysvaltoihin esiintyen mm. Kennedy Centerissä, Australia´s National Folk Festivalilla ja Merefestissä.

David Longin tapaan myös Scott Simontacchi on lähtöjään kotoisin Pittsburgista. Hän kasvoi laualaen kuoroissa ja pääasiassa keskittyen vokaaleihin kunnes hän 15-vuotiaana löysi kitaran soiton. Muutettuaan Nashvilleen vuonna 2000, Simontacchilla on ollut kunnia esiintyä useiden valovoimaisten artistien kanssa John Hartfordista grammyvoittaja Josh Keariin. Simontacchilla on tätä nykyä myös yhtye Sheriff Scott and the Deputies, jonka kanssa hän on julkaisemassa toista albumia nimetä New Old Songs. Simontacchi viettää aikansa kolmen intohimonsa parissa, jotka ovat musiikki, valokuvaus ja hattujen valmistus.

Simontacchi ja Long ovat maailman keikkalavoilla kuin kotonaan. Lavaesiintymisellään he tekevät lähtemättömän vaikutuksen yleisöön kuin yleisöön. Konsertti järjestetään Keravan kaupunginkirjaston Pentinkulma-salissa. Konserttiin pääsee maksuttomalla pääsylipulla, joita jaetaan Pentinkulma-salin ovella klo 17 alkaen.

Liput

Tapahtuma on maksuton.

Tapahtuman järjestää

Keravan kulttuuripalvelut, Keravan kirjastopalvelut
www.kerava.fi/kulttuuri
kulttuurikerava.fi
Yhteydenotot: Salla Laiho
Päivitetty 09.04.2019 klo 09:23