Tapahtumat

Seppo Puttosen kirjallisuusilta

15.10.2020 - 15.10.2020 klo 18:00
Keravan keskusta
Paasikivenkatu 12, Kerava


Kirjallisuustoimittaja Seppo Puttosen vieraaksi saapuu kolmannen romaaninsa vastikään julkaissut kirjailija Anni Kytömäki. Kirjasyksyn odotetuimpiin kuuluva uutuusteos Margarita (Gummerus 2020) pohtii valtiollisten velvollisuuksien noudattamisen hintaa yksilön näkökulmasta. Tilaisuutta voi seurata paikan päällä tai verkossa.

Kuten Kytömäen kaikissa romaaneissa, myös Margaritassa luonto on yksi päähenkilöistä. Kirjassa sukelletaan syvälle suomalaiseen metsään, missä joen pohjalla asuu jopa 200-vuotiaaksi elävä jokihelmisimpukka. Teos peilautuu monin tavoin ajankohtaisiin teemoihin, kuten ihmisen oikeuteen päättää omasta kehostaan, elämään virusepidemian aikana ja metsäteollisuuden luontovaikutuksiin. Margarita näyttää suomalaisen metsäteollisuuden menestystarinan kääntöpuolen ja sen, mitä voi tapahtua, kun elämää suojelevaan kuoreen kajotaan.

Anni Kytömäki on vuonna 1980 syntynyt hämeenkyröläinen kirjailija. Hän on opiskellut luontokartoittajaksi ja hierojaksi mutta työskennellyt järjestösihteerinä ja muusikkona. Kytömäen esikoisromaani Kultarinta (2014) oli ehdolla Finlandia-palkinnon saajaksi. Kytömäki sai teoksestaan Kaarlen palkinnon, Blogistanian Finlandian, Tulenkantaja-palkinnon sekä Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon. Kytömäen toinen romaani Kivitasku (2017) on voittanut niin ikään Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon.

Tilaisuus järjestetään Keravan kaupunginkirjaston Pentinkulma-salissa. Saliin otetaan valtakunnallisten koronaohjeiden mukainen määrä katsojia. Tilaisuuteen tulijoiden toivotaan huolehtivan käsihygieniasta ja pitävän riittävää etäisyyttä muihin katsojiin ja henkilökuntaan. Tapahtumaan ei pidä tulla sairaana.

Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä Keravan kirjasto- ja kulttuuripalveluiden YouTube-kanavalla. Tallenne on katsottavissa YouTubesta myös jälkikäteen. Tilaisuuden järjestää Keravan kirjasto- ja kulttuuripalvelut. Tilaisuudessa on kirjamyynti.

Kuva: Gummerus Kustannus, Liisa Valonen

Liput

Tapahtuma on maksuton.

Tapahtuman järjestää

Keravan kirjastopalvelut, Keravan kulttuuripalvelut
www.kerava.fi/kulttuuri
vaparikerava.fi
Yhteydenotot: Salla Laiho
Päivitetty 14.09.2020 klo 15:49