Tapahtumat

Sirkuksen ja taiteen lauantai (Sirkusmarkkinat 2020)

05.09.2020 - 05.09.2020
Kauppakaari, Paasikivenkatu, Aleksis Kiven tie, Puuvalonaukio, Aurinkomäki
Kauppakaari 11, 04200 Kerava

Sirkusmarkkinat on tänä vuonna Sirkuksen ja taiteen lauantai!

Sirkuksen ja taiteen lauantai 5.9.2020 korvaa tämän vuoden Sirkusmarkkinat. Vallitsevan koronatilanteen takia tämän vuoden tapahtumassa ei ole myyntikojuja ja sirkuskulkuetta. Tapahtuma järjestetään kahden päivän sijaan yksipäiväisenä. Suomen Tivoli on kuitenkin normaalisti keskustassa pe-su ja Sinkassa on perinteisesti ilmainen sisäänpääsy ja ohjelmaa myös sunnuntaina.

Huomioithan seuraavat turvallisuusseikat: Älä tule tapahtumaan kipeänä, Muista turvavälit, Muista hyvä käsi- ja yskimishygienia, Kansallisen kasvomaskisuosituksen mukaan hengityssuojainta on hyvä käyttää silloin, kun lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista.

Ohjelma:

Klo 11.00-12.00 Ohjelmaa Aurinkomäellä: 

mukana Vekarateatteri, Keravan musiikkiopisto, Keravan tanssiopisto. Ohjelmassa myös kaupungin edustajan tervehdys sekä koko perheelle sopiva Pyörän historia -luento, jossa Cycklologian professori Pyöränen (sirkustaiteilija Heikki Leppävuori) kertoo, kuinka pyöräily "oikeasti" keksittiin.

Klo 13.00 ja 15.00 Leta Company puuvalonaukiolla: 

Neljän sirkustaiteilijan luoma vauhdikas esitys, joka sisältää käsilläseisontaa, akrobatiaa ja jongleerausta. Esityksessä taiteillaan myös pyörivällä tikkarilla eli lollipopilla. Numero on suunnattu kaikenikäisille katsojille.

Jos sää näyttää epävakaalta, siirretään esitys Sampolan tunneliin.

Klo 12, 13 ja 14 Recover Laboratory Taiteen kotitalolla: 

Huom! Esiintymisaika muuttunut tunnin aikaisemmaksi, eikä enää 13,14,15 niinkuin ensin tiedotettiin!

Recover Laboratory tuo Taiteen Kotitalon ympäristöön kohtauksen nimeltä "Kajaanista Kuuhun". Performanssi on osa kesällä 2021 ensi-iltansa Cirkolla saavaa teosta nimeltä nimeltä 100 000 000 %, joka on lavalla nähtävä reality show - rettelöintiä, hikeä ja naurun pyrähdyksiä. Esiintyjät: Aleksi Kinnunen ja Miradonna Sirkka. Ohjelma kaikille avoin, eikä vaadi Taiteen kotitalon sisäänpääsyä.  

Klo 19.30-20.40 Ilta Show Aurinkomäellä

Juontamassa Eveliina Kulmala

Heikki Leppävuori, Pyörän historia: Cycklologian professori Pyöränen kertoo, kuinka pyöräily "oikeasti" keksittiin. Heikki Leppävuori on tasapainoilulajeihin yksipyöräilyyn ja klovneriaan erikoistunut sirkustaiteilija.

Taikuri-Jonglööri Janne Mustonen: Janne Mustonen on Evento Awards -voittaja ja kaksinkertainen Guinnesin maailmanennätysmies. Aurinkomäellä Mustonen vetää noin puolentunnin setin, johon kuuluu muun muassa moottorisahoilla jonglöörausta.

Sirkusduo Passiili, Tulishow: Sirkusduo Passili päättää päivän ohjelman vaikuttavasti tulishowlla

Väliaikaistaidetta ja Suomen Tivoli keskustassa:

Iso-Hollon aukiolla Keravan kuvataidekoulun toteuttama sirkusaiheinen väliaikainen taideseinä.

Keuda-talon edessä menevällä kevyen liikenteen väylällä taiteilija Tuomas Kiurun sirkushyppyruutu (Peruttu huonon sään takia)

Tivoli keskustassa la klo 11-20, su klo 11-18

Taidenäyttelyjä ympäri kaupunkia:

Tade- ja museokeskus Sinkan uusiin näyttelyihin ilmainen sisäänpääsy koko viikonlopun ajan. Museo on avoinna klo 11-17. Ohjelmassa myös: La 5.9. klo 13 Kerttu Horila – Taiteeni tarina Taiteilija Kerttu Horila kertoo taiteestaan ja työskentelystään. Su 6.9. klo 13 Kuraattorin katsaus Kerava-kulmaan, Muinainen Kerava ja sen löytäjät Museopalveluiden johtaja Arja Elovirta kertoo uudesta Kerava-kulman pienoisnäyttelystä

Savio Temporary -gallerian avajaisnäyttely Ways to burn taiteilijoiden työtilojen yhteydessä Klondyke-talossa on avoinna lauantaina klo 12-17. Näyttelyssä mukana Mari Hallapuro, Emma Helle, Katri-Maria Huhtakallio, Jussi Juurinen, Leena Keränen, Tiina Kivinen, Antti Matinlauri ja Mari Paikkari. Näyttelyyn ilmainen sisäänpääsy. Tilaan otetaan kerralla max. 5 Henkilöä. Osoite Kumitehtaankatu 5b, Kerava, B-rappu. 2. kerros

Galleria Allissa Jukka-Pekka Ikäheimon uusi näyttely. Galleria avoinna klo 12-16. Näyttelyyn ilmainen sisäänpääsy.

Mikäli julkaiset kuvia sosiaalisessa mediassa, käytäthän tunnisteita #sirkustaidelauantai2020 #kerava @cityofkerava

Liput

Tapahtuma on maksuton.

Tapahtuman järjestää

Keravan kaupunki
www.kerava.fi
Yhteydenotot: Tapahtumatuottaja Iida Salonen, iida.salonen@kerava.fi, 040 318 2895
Päivitetty 05.09.2020 klo 08:41