Tapahtumat

Taanilan tunti

21.10.2020 - 21.10.2020 klo 18:00
Keravan keskusta
Paasikivenkatu 12, Kerava

Toimittaja Hannu Taanilan vieraaksi Keravan kaupunginkirjaston Taanilan tunnille saapuu tällä kertaa professori, VTT Pekka Visuri. Visurin teos Mannerheim ja Heinrichs — Marsalkka ja hänen kenraalinsa (Docendo) julkaistiin syyskuussa. Mannerheimin apulaisen, jalkaväenkenraali Erik Heinrichsin keskeisiä tehtäviä jatkosodan aikana oli yhteydenpito Saksaan. Kirjassa nostetaan esille heidän läheinen yhteistyönsä, joka on pitkään pysynyt tuntemattomana.

Sotamarsalkka C.G.E. Mannerheimin toiminnassa sodanjohtajana 1939‒1945 riittää yhä kysymyksiä. Karttuva tutkimustieto antaa niihin entistä parempia vastauksia. Mannerheimin pahimmat kriisivaiheet olivat syksyllä 1939 ja kesällä 1944. Niihin saadaan kirjasta uusia selityksiä. Ne monipuolistavat ja syventävät Mannerheim-kuvaa. Erik Heinrichs ei pyrkinyt sodan aikana näkyvästi julkisuuteen eikä myöhemminkään ole kovin laajalti tunnettua, mitä hän aikaansai Suomen päämajassa.

Lähes kaikki, mitä hän teki Mannerheimin läheisenä apulaisena, pidettiin silloin salassa, eikä myöskään sodan jälkeen haluttu paljastaa monia strategisia ratkaisuja ja sotilaspoliittisia neuvotteluja, joita yleisesikunnan päällikkö joutui hoitamaan vaikeissa tilanteissa. Näihin kuului ennen kaikkea jatkosodan aikainen yhteydenpito Saksaan.

Tilaisuus järjestetään Keravan kaupunginkirjaston Pentinkulma-salissa. Saliin otetaan valtakunnallisten koronaohjeiden mukainen määrä katsojia. Tilaisuuteen tulijoiden toivotaan huolehtivan käsihygieniasta ja pitävän riittävää etäisyyttä muihin katsojiin ja henkilökuntaan. Tapahtumaan ei pidä tulla sairaana. Tilaisuuden järjestää Keravan kirjasto- ja kulttuuripalvelut.

Taanilan tunnit syksyllä 2020: 16.9., 21.10., 18.11. ja 9.12. klo 18.

Liput

Tapahtuma on maksuton.

Tapahtuman järjestää

Keravan kirjastopalvelut, Keravan kulttuuripalvelut
www.kerava.fi/kulttuuri
vaparikerava.fi
Yhteydenotot: Salla Laiho
Päivitetty 20.10.2020 klo 14:21