Tapahtumat

Vanhustenviikon vipinät Sinkassa

10.10.2019 - 10.10.2019 klo 11:00 - 18:00
Kultasepänkatu 2

Taide- ja museokeskus Sinkassa tapahtuu valtakunnallisella Vanhustenviikolla torstaina 10.10.2019.

Varttiopastuksia Siluetteja ja varjokuvia -näyttelyyn klo 11.30, 13.30 ja 15.30.
Siluettikuvauspiste – pyydä kaveria kuvaamaan millainen siluetti sinusta syntyy. Oma kamera tai kännykkä mukaan.
Myös varjoleikkipaja on avoinna – sopii kaikenikäisille, ota lapsiystävä mukaan!

Ilmainen sisäänpääsy eläkeläiskortilla. Museo on avoinna klo 11–18.
Vanhustenpäivänä 6.10. Sinkassa vietetään ilmaissunnuntaita.

Huvipuistojen kävijöille taitavasti leikatut siluettimuotokuvat ovat varmaan tulleet vuosien varrella tutuiksi. Keravan taidemuseon Siluetteja ja varjokuvia -näyttely nostaa tämän katoamassa olevan arkisen kuvantekemisen muodon nykytaiteen keskiöön ja esittelee joukon taiteilijoita, jotka johdattavat katsojat varjokuvien kiehtovaan maailmaan. Näyttelyssä on mukana siluettileikkausten ja varjoanimaatioiden pioneereja sekä suomalaisia ja kansainvälisiä nykytaiteilijoita.

Mikä Vanhustenviikko?

Viikon aikana eri eläkejärjestöt vierailevat terveyskeskuksessa sekä hoivakodeissa ja palvelutaloissa. Keravan Eläkeläiset ry:n musiikkiryhmä esiintyy Kotimäessä sekä Hopeahovissa. Keravan Kristilliset Eläkeläiset ry vierailee Hopeahovissa. Keravan Kansallisten Senioreiden Serenad-kuoro esiintyy terveyskeskuksen vuodeosastoilla. Lisäksi Keravan musiikkiopiston huilisteja ja viulisteja soittaa ja lausuu runoja terveyskeskuksen vuodeosastolla 1.

Viikon järjestävät yhteistyössä Keravan kaupunki, Vanhusneuvosto, Keravan kirjasto, Taide- ja museokeskus Sinkka, ARMAS-festivaali, Keravan Voimistelijat KNV ry, Keravan evl. seurakunta, Keravan musiikkiopisto, Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskus/Talkoorengas, Keravan Kansalliset Seniorit ry, Keravan Eläkeläiset ry, Keravan Eläkkeensaajat ry, Keravan Kristilliset Eläkeläiset ry ja Eläkeliiton Keravan yhdistys ry.
Kuvassa ihmetellään Katri Kuparisen teoksia (paperileikkaus ja kollaasi, 2018-2019) Siluetteja ja varjokuvia -näyttelyssä. Kuva: Pekka Elomaa, Keravan taidemuseo.

Liput

Ilmainen sisäänpääsy eläkeläiskortilla to 10.10.
Aikuiset 6 €, opiskelijat 4 €.
Alle 18-vuotiaat/työttömät ilmaiseksi.
Sinkassa käy Museokortti ja Smartum-setelit.

Tapahtuman järjestää

Keravan taidemuseo, Taide- ja museokeskus Sinkka
www.sinkka.fi
sinkkakerava.fi
Yhteydenotot: Sinkan info, 040 318 4300
Päivitetty 30.09.2019 klo 09:57