Tapahtumat

Yökirjasto 2018

09.11.2018 - 09.11.2018 klo 18:00 - 23:00
Keskusta
Paasikivenkatu 12, Kerava

Keravan kirjastossa tunnelmoidaan muun muassa boleron, cha chan ja samban tahdissa perjantaina 9.11. Mukaansatempaavat musiikkiesitykset päättävät kirjaston Latinalaisen Amerikan teemaviikon yökirjasto-tapahtumalla. Keravanjoen koulu 7D-luokka pitää tapahtumassa kahvilaa klo 17-21. 

klo 18 Los Superchangos Pentinkulma-salissa
klo 19 Sambic-tanssiryhmä
klo 20 Sopraano, laulaja-kitaristi Milla Mäkinen
klo 21 Maria Gasolina Pentinkulma-salissa

Yökirjaston ensimmäiset rytmit kajauttaa esiintyjäryhmä Los Superchangos, joka soittaa kuubalaista son-musiikkia Buena Vista Social Clubin tyyliin. Ikivihreät sonit, bolerot ja cha chat saavat raikkaan tulkinnan kvartetin käsittelyssä. Los Superchangosin jäsenet ovat tuttuja muun muassa Kuukuminan ja Los Fabulososin riveistä. 

Tanssikoulu Sambic esittää vauhdikkaan Brazil-shown kirjastosalissa kello 19 alkaen, jonka jälkeen yleisöllä on mahdollisuus harjoitella samban askelia Satusiivessä.

Sopraano, laulaja-kitaristi Milla Mäkinen esiintyy akustisesti kirjastosalissa. Milla Mäkisen ohjelmistossa on brasilialaista musiikkia, muun muassa bossa novaa ja sambaa.

Yökirjaston musiikillinen ohjelmatarjonta huipentuu kuulijoitaan erityisesti brasilialaisella rytmimusiikilla liikuttaneen Maria Gasolina -yhtyeen esitykseen. Kahdeksanhenkisen ulkomaista rytmi- ja tanssimusiikkia suomeksi laulavan yhtyeen livekeikkojen tavaramerkiksi on vakiintunut "omalaatuinen niveliäliikuttava rytmiralli, jonka orgaanista kutsua on vaikea vastustaa".

Yökirjastoon ja sen kaikkiin musiikkiesityksiin on vapaa pääsy. Yökirjasto päättää Keravan kaupunginkirjaston Latinalaisen Amerikan teemaviikon. Alueen maista ja ilmiöistä löytyy paljon kirjoja, musiikkia ja tietoa kirjastosta. Toivo Koiviston valokuvanäyttely kuubalaisten arkipäivästä on esillä kirjaston 2. kerroksen näyttelyseinällä aina 18. marraskuuta asti.

Liput

Tapahtuma on maksuton.

Tapahtuman järjestää

Keravan kirjasto- ja kulttuuripalvelut
www.kerava.fi/kirjasto
merja.p.salokerava.fi
Yhteydenotot: Merja Salo
Päivitetty 02.11.2018 klo 11:14