Uutiset

Tilannetiedote 14.9.2020

14.09.2020 klo 18:50

​Kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun koollekutsuma kaupungin tilannekuvatyöryhmä kokoontuu kaksi kertaa viikossa. Laitamme kaikkien luettavaksi verkkosivuillemme ja sosiaaliseen mediaan maanantaisin ja torstaisin tiedon siitä, mitä asioita ryhmässä on käsitelty ja millaisia kaupungin toimintaan liittyviä päätöksiä tai linjauksia on tehty.


COVID-19 pikatilannekuva

Varmistuneita koronatartuntoja on yhteensä 97. Kahden viikon aikana on varmistunut 4 uutta koronatartuntaa (tilanne 14.9.).

 

Huoltajille ja opetushenkilöstölle on tänään toimitettu tiedote THL:n uudesta linjauksesta kouluikäisten koronatestaamiseen. THL suosittelee koronatestiä kaikille kouluikäisille lapsille ja nuorille, joilla on koronavirukseen viittaavia oireita. Lievennetyt testausohjeet koskevat siten vain alle kouluikäisiä lapsia.

 

https://kerava.fi/ajankohtaista/thl-kaikille-liev%C3%A4oireisille-kouluik%C3%A4isille-suositellaan-koronavirustesti%C3%A4

 

AJANKOHTAISTA TOIMIALOILTA

 

SOTE

HUS on antanut alueensa kunnille tarkennetut ohjeet maskien käytöstä sosiaali- ja terveyspalveluissa. Ohje koskee kirurgisen suu-nenäsuojuksen "universaalia" käyttöä oireettomien henkilöiden välisissä lähikontakteissa sosiaali- ja terveyspalveluissa.

 

Vastaanotoille tuleville potilaille suositellaan omaehtoista maskinkäyttöä: terveyskeskuksesta ei jaeta maskeja kiireettömien vastaanottojen asiakkaille, vaan maskin hankkiminen on asiakkaiden vastuulla. Kasvomaskin käyttöä suositellaan myös omaiselle/saattajalle.

 

https://kerava.fi/ajankohtaista/kirurgisen-suu-nen%C3%A4suojuksen-k%C3%A4ytt%C3%B6-oireettomien-henkil%C3%B6iden-v%C3%A4lisiss%C3%A4-l%C3%A4hikontakteissa-keravan-sotepalveluissa

 

KASVO

Ylioppilaskirjoitukset alkoivat tänään.

 

Lukiolaisten uintikäynnit voidaan toteuttaa liikuntatunneilla.

 

TALOUS

Valtion budjettineuvottelut käynnistyivät tänä aamuna.

Päivitetty 14.09.2020 klo 18:54