Uutiset

Tilannetiedote 16.10.2020

16.10.2020 klo 12:30

Kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun koollekutsuma kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontuu päivittäin. Laitamme kaikkien luettavaksi verkkosivuillemme ja sosiaaliseen mediaan tiedon siitä, mitä asioita ryhmässä on käsitelty ja millaisia kaupungin toimintaan liittyviä päätöksiä tai linjauksia on tehty. Tiedotteita julkaistaan säännöllisesti, mutta tällä hetkellä päivittäistä tiedottamista ei katsota tarpeelliseksi.

COVID-19 pikatilannekuva

Todettujen koronavirustartuntojen kokonaismäärä on 122 (tilanne 16.10.). Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 9.

Koronabottiin on tullut mahdollisuus tehdä oirearvio myös toisen henkilön puolesta (joko huoltajana tai toisen henkilön valtuuttamana). Oirearvion voi tehdä sähköisesti ja ajan voi varata itse, ja suosittelemmekin käyttämään tätä vaihtoehtoa välttääksemme puhelinajanvarauksen ruuhkautumista.

Keravalaisia ei ole tällä hetkellä sairaalahoidossa.

Hallitus antoi eilen valtakunnallisia ja alueellisia ohjeita koronavirusepidemiatilanteesta. Alueellisia suosituksia voi seurata HUSin sivuilla.

https://www.hus.fi/ajankohtaista/koronavirus-covid-19/alueellinen-koronavirusepidemiatilanne-ja-suositukset

Valtakunnallinen etätyösuositus on annettu ja se on voimassa toistaiseksi. Suosituksen jatkamista tarkastellaan 31.12. Suositus koskee myös Keravaa.

Suosituksen mukaan yli 20 hengen yleisötilaisuuksia voi järjestää sisä- ja ulkotiloissa vain siinä tapauksessa, että kaikilta edellytetään maskin käyttöä koko ajan, ja että vain puolet tapahtumatilan paikkamäärästä on käytössä. Yksityistilaisuuksissa suositeltava enimmäishenkilömäärä on 20.

VAPARI

Tarkastellaan julkisten tilojen asiakasmäärien rajaamisen tarvetta mm. kirjastossa ja uimahallissa, liikuntatunneilla sekä liikuntaseurojen toiminnassa, jota järjestetään kaupungin tiloissa.

Lasten harrastustoiminta pyritään turvaamaan. Seurataan Uudenmaan linjauksia ja tehdään päätöksiä sairaanhoitopiiritasoisesti, ja odotellaan AVI:n tarkempia ohjeita.

Uimahallin käyttöaste on ollut vain noin 75 % viime vuoteen nähden.

Ryhmäliikunnat on järjestetty turvallisesti ja tilannetta tarkastellaan jatkuvasti.

VIESTINTÄ

Kaupunki ei järjestä enää tänä vuonna perinteisiä suuria yleisötapahtumia, vaan vaihtoehtoisia järjestämistapoja tutkitaan. Näistä tiedotetaan mahdollisimman pian.

Myös kuntalaisten influenssarokotuksista tiedotetaan heti, kun rokotusajankohdat varmistuvat.

 

Päivitetty 16.10.2020 klo 14:06