Uutiset

Tilannetiedote 24.9.2020

24.09.2020 klo 17:00

​Kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun koollekutsuma kaupungin tilannekuvatyöryhmä kokoontuu kaksi kertaa viikossa. Laitamme kaikkien luettavaksi verkkosivuillemme ja sosiaaliseen mediaan maanantaisin ja torstaisin tiedon siitä, mitä asioita ryhmässä on käsitelty ja millaisia kaupungin toimintaan liittyviä päätöksiä tai linjauksia on tehty.


COVID-19 pikatilannekuva

Koronatartuntojen kokonaismäärä on 103 (tilanne 24.9.). Kahden viikon aikana on todettu 7 uutta tartuntaa.

Tartunnanjäljitystä suoritetaan jälleen käytännössä joka päivä 8-20.

Keravalla Killan koulussa on tapahtunut altistuminen koronavirukselle. Kolmella henkilöllä on todettu koronavirus ja altistuneina on yhteensä 77 henkilöä. Tartunnanjäljityksen perusteella tapaukset eivät liity toisiinsa. Kaikki tartunnanjäljityksen perusteella koronalle altistuneet kontaktoidaan henkilökohtaisesti ja asetetaan karanteeniin. Asianosaisia on tiedotettu asiasta.

Killan koululla siirryttiin kaupunginhallituksen päätöksellä osittain etäopetukseen.

Koulunkäynti jatkuu Killassa 4-6 vuosiluokkien osalta etäopetuksena 5.10. asti. Vuosiluokat 1-3, erityisen tuen päätöksen saaneet, erityisluokan oppilaat ja pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaat jatkavat lähiopetuksessa. Myös esiopetusryhmän opetus järjestetään normaalisti lähiopetuksena. Koulussa vallitsevan poikkeuksellisen järjestelyn aikana myös esikoululaisten tulee hakeutua koronatesteihin matalalla kynnyksellä, mikäli oireita ilmenee.

Sompion koulussa yhdellä henkilöllä on todettu koronavirus ja tartunnanjäljityksen perusteella 10 henkilöä on altistunut ja asetettu karanteeniin. Tämä ei aiheuta kummempia toimenpiteitä.

https://kerava.fi/ajankohtaista/p%C3%A4ivitetty-tiedote-23-9-klo-18-45-killan-koulun-oppilaita-et%C3%A4opetukseen-sompion-koulussa-altistumistapaus

KASVO

Killan koulun tiloja voidaan poikkeuksellisista opetusjärjestelyistä huolimatta käyttää seurojen iltakäytössä.

Etäopetuksessa olevan oppilaan huoltaja ilmoittaa tarpeesta saada koululounas suoraan osoitteeseen ruokapalvelukeskus@kerava.fi.

 

VAPARI

Kirjaston omatoimitilan aukioloaikaa laajennetaan siten, että jatkossa tila on auki myös sunnuntaisin klo 06-18 välisenä aikana.

TEKNIIKKA

Etäopetus aiheuttaa ateriapalveluille erityisjärjestelyjä. Kouluruokaa toimitetaan tällä hetkellä yhdelletoista etäopetuksen oppilaalle.

VIESTINTÄ

Kaupunginjohtajan asukasilta järjestetään 6.10.2020 klo 18 Keravan lukiolla. Paikan päälle mahtuu 50 ensimmäistä ilmoittautunutta ja tilaisuus suoratoistetaan myös verkossa. Jos koronatilanne muuttuu ratkaisevasti, tilaisuus järjestetään ainoastaan etätapahtumana.

Pääpainona on keskustan kehittäminen, mutta tilaisuudessa kuullaan myös katsaukset korona- ja turvallisuustilanteeseen. Lisätiedot ja ilmoittautuminen:

https://kerava.fi/ajankohtaista/tapahtumat/kaupunginjohtajan-asukasilta-keskustan-kehitt%C3%A4minenPäivitetty 24.09.2020 klo 17:03