Uutiset

Tilannetiedote 26.10.2020

26.10.2020 klo 16:35

​Kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun koollekutsuma kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontuu päivittäin. Laitamme kaikkien luettavaksi verkkosivuillemme ja sosiaaliseen mediaan tiedon siitä, mitä asioita ryhmässä on käsitelty ja millaisia kaupungin toimintaan liittyviä päätöksiä tai linjauksia on tehty. Tiedotteita julkaistaan säännöllisesti, mutta tällä hetkellä päivittäistä tiedottamista ei katsota tarpeelliseksi.


COVID-19 pikatilannekuva

Todettujen koronavirustartuntojen kokonaismäärä Keravalla on 131 (tilanne 26.10.). Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 9.

Valtakunnallisesti epidemia on jonkin verran tasoittunut.

AVI:n ohjeiden mukaan Uudellamaalla rajoitetaan marraskuussa yli 20 hengen yleisötilaisuuksia. yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa on noudatettava Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

http://www.avi.fi/web/avi/-/uudellamaalla-ja-kanta-hameessa-rajoitetaan-marraskuussa-yli-20-hengen-yleisotilaisuuksia-etela-karjalassa-kymenlaaksossa-ja-paijat-hameessa-rajoituks

 

KASVO

Kasvossa on tehty joitakin yksilöllisiä etäopetuspäätöksiä. Poikkeukselliset opetusjärjestelyt päättyvät muilta osin tänään ja perusopetusta järjestetään normaalisti.

Loppuvuoden tapahtumista, kuten YO-juhlien järjestämisestä, vanhojentansseista ja joulujuhlista tiedotetaan mahdollisimman pian sen mukaan, miten AVI ohjeistaa kuntia tapahtumien järjestämisestä.

Varhaiskasvatuksen joulunajan aukioloaikoja järjestellään siten, että päivystäviä päiväkoteja on tarpeen mukaan auki. Tarvetta varhaiskasvatukseen tiedustellaan huoltajilta.

 

TIETOHALLINTO

Psykoterapiakeskus Vastaamo tiedotti viime viikolla joutuneensa tietomurron ja kiristyksen kohteeksi.

Keravan kaupungilla ei ole suoraa sopimusta palveluntuottamisesta Vastaamon kanssa, mutta yksittäiset keravalaiset, jotka ovat asioineet Vastaamossa, ovat saattaneet joutua tietomurron uhreiksi.

Keravan kaupungin terveyskeskuksen matalan kynnyksen pisteelle (os. Metsolantie 2) voi hakeutua ilman ajanvarausta keskustelemaan mielenterveyteen liittyvistä huolista psykiatrisen sairaanhoitajan kanssa.

https://kerava.fi/ajankohtaista/keravan-kaupungilla-ei-sopimusta-vastaamon-kanssa-mutta-tietomurto-saattaa-koskea-joitakin-keravalaisia

 

TURVALLISUUS

Muistutamme, että kaupungin tiloissa järjestettävissä tapahtumissa on otettava huomioon turvallisuussuunnittelu ja kiinnitettävä erityistä huomiota koronaturvallisuuteen. Tapahtumien järjestäminen edellyttää, että tapahtuman järjestäjä laatii turvallisuussuunnitelman, joka käydään kaupungin edustajan kanssa vielä tarkasti läpi.

VIESTINTÄ

Kuntalaisten influenssarokotukset alkavat marraskuussa. Lapset rokotetaan neuvolassa ja aikuiset Keravan lukiolla.

Suosittelemme vahvasti influenssarokotuksen ottamista: flunssaoireita torjumalla ehkäistään myös koronanäytteenoton ruuhkautumista.

https://kerava.fi/ajankohtaista/influenssarokotukset-keravalaisille-k%C3%A4ynnistyv%C3%A4t-pian


Päivitetty 26.10.2020 klo 16:47