Uutiset

Tilannetiedote 30.7.2020

30.07.2020 klo 13:45

​Kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun koollekutsuma kaupungin tilannekuvatyöryhmä kokoontuu heinäkuussa kerran viikossa. Laitamme kaikkien luettavaksi verkkosivuillemme ja sosiaaliseen mediaan viikoittain tiedon siitä, mitä asioita ryhmässä on käsitelty ja millaisia kaupungin toimintaan liittyviä päätöksiä tai linjauksia on tehty.

 

COVID-19 pikatilannekuva

Varmistuneita koronatartuntoja on 83 (tilanne 30.7.).

Tällä viikolla Keravalla on varmistunut yksi uusi koronatartunta ja viime viikolla neljä uutta. Koko Suomessa on varmistunut yhteensä 50 uutta tartuntaa viikon aikana.

Flunssaa on paljon liikkeellä ja oireiden vuoksi myös koronanäytteenotto on lisääntynyt. Päivässä otetaan noin 50 näytettä ja näytteenottoaikaa on laajennettu.

Tilanne on kuitenkin edelleen rauhallinen ja tartunnanjäljitystä voidaan jatkaa tehostamatta.

AJANKOHTAISTA TOIMIALOILTA

 

SOTE

Kotihoito on muuttanut uusiin tiloihin osoitteeseen Santaniitynkatu 1, 04250 Kerava.

 

KASVO

Lapsia ei voi tuoda varhaiskasvatukseen oireisina. Sekä henkilökunnan että lasten turvallisuuden kannalta on tärkeää, ettei päiväkotiin tulla nuhaisina.

 

KAUPUNKITEKNIIKKA

Kaupungin yksiköihin toimitetaan edelleen käsidesiä normaalien siivoustoimenpiteiden yhteydessä.

Puistoruokailu päättyy huomenna perjantaina 31.7. Heinäkuun ajan toiminut puistoruokailu on toiminut hyvin ja on koettu tärkeäksi palveluksi. Myös ruoantoimitus polkuun päättyy heinäkuun lopussa. Yhteistyötä ateriapalveluiden ja Polun välillä suunnitellaan myös jatkoa ajatellen.


KERAVAN ENERGIA

Kesäaika on sujunut palvelutuotannon suhteen normaalisti. Ensi viikolla palataan pääsääntöisesti toimistotyöhön, mutta tarvittaessa reagoidaan muutoksiin nopeasti.

 

K-U PELASTUSLAITOS

Toiminta pyörii normaalisti.

 

MUUTA

Keravan kaupungilla palataan 1.8. alkaen pääsääntöisesti normaaliin lähityöskentelyyn. Tilannetta seurataan tarkasti ja tarvittaessa ollaan valmiita palaamaan sovellettuihin käytänteisiin. Suurempia kokouksia ja tapaamisia järjestetään yhä mahdollisuuksien mukaan etäyhteyksillä.

Päivitetty 30.07.2020 klo 13:46