Uutiset

Urheilugaalassa palkittiin ansioituneita urheilijoita, seuroja ja vapaaehtoisia

24.01.2020 klo 13:55

​Keravan Urheilugaalassa viime lauantaina jaettiin lukuisia mitaleja, kunniakirjoja ja nuorten urheilijoiden stipendejä. Kaupunginjohtaja Kirsi Rontu totesi puheessaan, että Keravalla asiat tehdään suurella sydämellä, kuten hyvän elämän kaupungissa kuuluukin. Senioreiden tuolijumppa, nuorten skuuttaus ja huippu-urheilun treenaus ovat kaikki mahdollisia kotikaupungissamme. Kaupungin avustuksilla tuetaan liikuntaseurojen ja harrasteryhmien toimintaa – olemme liikkuva kaupunki.

Juhlapuheen gaalassa piti Olympiakomitean seuratoiminnan asiantuntija Eija Alaja. Alajan mukaan komitean toiminnassa on viime vuonna korostunut erityisesti seuratoiminnan monimuotoisuus ja yhteisöllisyys. Alaja painotti ihmisten merkitystä seuratoiminnassa: Yhteenkuuluvuus ja yhteisöllisyys ovat seurojen avaintekijöitä. Seurat kokoavat yhteen eri taustoista tulevia ihmisiä ja seuroissa tarvitaan kaikenlaisia toimijoita.

Keravalainen liikkuja -palkinnon sai Markku Orismaa, joka aloitti säännöllisemmän liikunnan vasta eläkkeelle jäätyään. Orismaa liikkuu nykyään useita kertoja viikossa ohjatuissa ryhmissä ja käy kävelylenkeillä ja luistelemassa. Hän tuo omalla panoksellaan ryhmiin positiivisuutta ja iloa ja on hyvä esimerkki siitä, miten liikunta tuo elämänlaatua elämään sekä lisää positiivista sosiaalista kanssakäymistä. Markku Orismaan polku matalan kynnyksen starttiryhmästä aktiiviliikkujaksi on rohkaiseva esimerkki siitä, että liikunnan aloittaminen ei ole koskaan myöhäistä ja että kynnyksen aloittamiseen tulee olla matala.

Vuoden vapaaehtoistoimijana palkittiin Keravan Uimareiden puheenjohtaja Tero Niemelä. Uimahallin auettua syksyllä 2019 seura on tehnyt suuren työn käynnistäessään toimintaansa muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen. Niemelä on osoittanut erinomaista sitoutumista seuraan ja pyyteettömästi käyttänyt aikaansa seuratoiminnan hyväksi. Seuran jäsenmäärä on monikertaistunut, ja seura on tarjonnut harrasteuintiryhmien lisäksi alkeisuimakouluja ja vesipalloa. Palkinto on kunnianosoitus paitsi Tero Niemelälle ansioistaan seuran puheenjohtajana, myös kiitos koko seuralle.

Puheiden ja palkintojenjaon lisäksi gaalassa nähtiin liikuntaesityksiä, esimerkiksi kolmen lapsen ja heidän ohjaajiensa Nassikkasäbä-esitys, tanssia ja voimistelua.

Päivitetty 24.01.2020 klo 13:55