Uutiset

Hakuaika Keravan kaupungin leikkikouluihin ja seurakunnan päiväkerhoihin on auki huhtikuun loppuun - vielä on tilaa!

22.04.2021 klo 12:00

Hakuaika syksyllä 2021 alkaviin Keravan kaupungin avoimen varhaiskasvatustoiminnan leikkikouluihin sekä Keravan Seurakunnan päivä-, ja Nappulakerhoihin on käynnissä huhtikuun loppuun saakka. Ryhmissä on vielä hyvin tilaa! Mikäli sinulla siis on kotihoidossa oleva 2-6-vuotias, kannattaa ehdottomasti kurkata Keravan kaupungin leikkikoulutarjonta sekä Keravan seurakunnan kerhovaihtoehdot!

Kaupungin avoimen varhaiskasvatuksen leikkikoulut

Leikkikoulutoiminta on maksullista 2–5-vuotiaille lapsille suunnattua toimintaa, joka pohjautuu varhaiskasvatuksen tavoitteisiin. Se on tarkoitettu perheille, jotka hoitavat lastaan kotona ja eivät käytä muita päivähoitopalveluita. Leikkikouluissa esimerkiksi leikitään, lauletaan, liikutaan ja tehdään erilaisia kädentöitä - eli tehdään kaikkea sitä, mitä päiväkodeissa yleensäkin tehdään. Leikkikoulutoimintaa järjestetään kolmen tunnin jaksoissa aamu- ja iltapäivisin. Keravalla toimii kolme erilaista leikkikoulua. Lisätietoja leikkikoulutoiminnasta, toimipisteistä ja hakemisesta löytyy Keravan nettisivuilta.

Leikkikouluun haetaan sähköisellä hakemuksella varhaiskasvatuksen verkkopalvelu Hakuhelmessä. Leikkikoulupäätökset lähetetään perheille 18.6.2021 mennessä.

Leikkikoulujen hinnat

Asiakasmaksu määräytyy lapsen viikoittaisen osallistumismäärän perusteella:

2 kertaa viikossa = 25 euroa/kk.

4 kertaa viikossa = 35 euroa/kk

Leikkikouluun osallistuminen ei vaikuta kotihoidon tukeen tai kotihoidon tuen kuntalisään.

Keravan Seurakunnan päivä-, ja Nappulakerhot


Keravan seurakunnan päiväkerho on tarkoitettu 3-6 -vuotiaille lapsille. Ne kokoontuvat aamupäivisin klo 9-12 yhdestä kolmeen kertaa viikossa eri puolilla Keravaa sijaitsevissa toimipisteissä. Kerhokertojen määrää katsotaan hakemusten yhteydessä esitettyjen toiveiden mukaan. Päiväkerhossakin leikitään ja lauletaan, askarrellaan, kuunnellaan satuja, syödään eväitä ja opetellaan toimimaan ryhmässä. Pienissä hartaushetkissä opetellaan hiljentymistä ja rauhoittumista, ihmetellään yhdessä elämän pieniä ja suuria asioita sekä tutustutaan Lapsen Raamatun kertomuksiin.

Keravan seurakunnan Nappulakerho on tarkoitettu 2-vuotiaille lapsille ja ryhmässä leikitään ja lauletaan yhdessä, opetellaan olemaan hetki erossa omasta aikuisesta, opetellaan pienesti käden taitoja ja kuuntelemista sekä ryhmässä toimimista. Nappulakerho perustetaan siihen kerhopisteeseen, mihin on tullut eniten hakijoita. Keväällä 2021 Nappulakerho toimii Seurakuntakeskuksen päiväkerhotilassa, Papintie 2-6 G, tiistaisin klo 9-11.

Kerhot ovat maksullisia: 45, 40 ja 30 € / lukukausi viikossa olevien kerhokertojen mukaan. 

Seurakunnan päiväkerhopaikka ei vaikuta Kerava-lisään tai muihin lapsiperheille myönnettäviin tukiin.

Lisätietoja seurakunnan kerhotoiminnasta löydät Seurakunnan nettisivuilta.

Mukaan seurakunnan kerhoihin voit hakea täällä.


Päivitetty 22.04.2021 klo 15:10