Uutiset

Ahjon koulun satumainen Taidepolku ihastuttaa Ollilanlammella

21.06.2021 klo 15:30

Keravan Ollilanlammen rantapolulle, pururadan varteen ilmestyi kesäkuun alussa satumainen Taidepolku. Sen ovat toteuttaneet Ahjon koulun oppilaat osana syväoppimista, jonka yhtenä tavoitteena on tehdä hyvä tekoja toisille ja lähiympäristölle.

Kansainvälinen Syväoppimisen ohjelma (New Pedagogies for Deep Learning) auttaa koulun toimintakulttuurin kehittämisessä. Siinä pidetään tärkeänä tulevaisuudessa tarvittavien taitojen oppimista. Syväoppiminen otettiin osaksi kaikkien keravalaisten koulujen ja päiväkotien kehitystyötä neljä vuotta sitten. Tuolloin jokaisesta keravalaisesta varhaiskasvatus- ja kouluyksiköstä osallistuttiin kahden vuoden mittaiseen syväoppimisen valmennukseen. Sittemmin kouluissa ja päiväkodeissa on esimerkiksi rakennettu taitoportaita, opeteltu huomaamaan omia vahvuuksia ja otettu vastuuta lähiympäristöstä.

Ahjon taidepolku linnunpöntöt.jpg

Kuva: Ahjon koulun oppilaiden tekemiä linnunpönttöjä.

AHJON KOULULLA KOROSTUU YHDESSÄ TEKEMINEN

Ahjon koululla yksi tärkeä syväoppimisen osa-alue on yhdessä tekeminen. Sitä koululaiset ovat monipuolisesti toteuttaneet. Viime vuosina he ovat siivonneet lähiympäristöä, ommelleet ja jakaneet kestokasseja, ilahduttaneet ikäihmisiä sekä istuttaneet kukkasipuleita yhteistyössä Keravan kaupungin puutarhaosaston kanssa. Tänä keväänä on siivottu lähialueen bussipysäkkejä ja maalattu tulevan yhteisöviljelmän istutuslaatikoita Purkutaiteen Taiteen Kotitalon pihassa.

Myös Taidepolku on hieno yhdessä tekemisen taidonnäyte, sillä polulla näkyy jokaisen Ahjon koulun oppilaan työpanos. Sen varrella voi ihastella muun muassa ekaluokkalaisten tekemiä käpylehmiä, kakkosluokkalaisten iloisen värisiä kivihyönteisiä sekä kolmasluokkalaisten muotoilemia, metsässä asuvia savilintuja. Kauniisti kesätuulessa soivat tuulikellot ovat neljäsluokkalaisten käsialaa. Rantametsän vihreyteen on ilmestynyt viidesluokkalaisten tekemä upean värikäs linnunpönttöalue sekä kuudesluokkalaisten rakentama pienoiskaupunki, joka koostuu hyönteishotelleista. Taidepolku on toteutettu yhteistyössä Keravan kaupungin puisto- ja viheralueiden suunnittelun kanssa.

Satumainen Taidepolku avattiin koko Ahjon koulun yhteisin juhlallisin menoin 2.6. Koronarajoitukset huomioiden avajaistapahtumassa läsnä olivat vain kuudesluokkalaiset. Muille koulun oppilaille tapahtuma striimattiin suoranalähetyksenä.

Taidepolku on ihailtavissa Ollilanlammella koko kesän ajan. "Astu sisään Ahjon koulun Taidepolulle!" toivottavat Ahjon koulun oppilaat.


Päivitetty 21.06.2021 klo 15:40