Uutiset

Aikuissosiaalityön ohjaus- ja neuvontapiste on helposti lähestyttävä väylä avun ja tuen äärelle

12.01.2021 klo 10:00

​Sampolan palvelukeskuksen ensimmäisessä kerroksessa toimii aikuissosiaalityön ohjaus- ja neuvontapiste, joka palvelee keravalaisia vuoronumerolla. Aikaa sosiaalialan ammattilaisen tapaamiseen ei tarvitse erikseen varata.

Ohjaus- ja neuvontapiste avattiin syksyllä 2020. Tavoitteena on, että ihmisten olisi entistäkin helpompaa hakeutua tarvitsemiensa palvelujen piiriin. Sosiaalityö käsittää lukuisia erilaisia palveluita, joten asiakkaiden saattaa olla vaikea hahmottaa, mitkä palvelut voisivat auttaa hänen tilanteessaan.

– Sampolan ohjaus- ja neuvontapisteellä asiakkaan ei tarvitse itse tietää, mitä palveluja on tarjolla, vaan sopivia palveluita mietitään yhdessä sosiaalialan ammattilaisen kanssa", Keravan kaupungin perheitä tukevien palveluiden johtaja Hanna Mikkonen selittää.

Ohjaus- ja neuvontapisteellä ammattilaiset kartoittavat asiakkaan tilanteen, kertovat sosiaalipalveluista ja tarvittaessa ohjaavat asiakkaan erilaisten palvelujen piiriin.

Aikuissosiaalityö palvelee asiakkaita myös puhelimitse, mutta joillekin ihmisille kasvokkainen asiointi on luontevampaa. Ohjaus- ja neuvontapiste haluttiinkin avata Sampolan palvelukeskukseen myös kasvokkaisia, matalan kynnyksen tapaamisia varten.

Keravan tavoitteena on tehdä sosiaalipalveluista kaupunkilaisille mahdollisimman vaivattomia ja helposti lähestyttäviä. Toiveena on erityisesti, että uudet ohjauksen ja neuvonnan muodot kannustaisivat ihmisiä entisestään hakemaan tukea ja apua mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

– Sosiaalityöhön kannattaa olla yhteydessä heti, kun jokin asia arjessa pärjäämisessä mietityttää. Monet huolenaiheet saattavat helpottaa jo pelkästään keskustelemalla sosiaalialan ammattilaisen kanssa, kun omia ajatuksiaan pääsee purkamaan, Mikkonen kertoo.


  • Aikuissosiaalityön ohjaus- ja neuvontapiste palvelee Sampolan palvelukeskuksen (Kultasepänkatu 7) ensimmäisessä kerroksessa. Piste on avoinna ma–pe klo 9–11. Samassa yhteydessä palvelee myös keskustelutuen piste, jossa on mahdollisuus keskustelutukeen yhteisöllisyyskoordinaattorin kanssa ma–pe klo 8–11.
  • Sosiaalityön neuvontaa ja ohjausta saa myös puhelimitse numerosta 09 2949 2120. Soittoajat ovat ma–to klo 8.00–15.00 sekä pe ja juhlapyhien aattoina 8.00–13.00.

Lisätietoa aikuissosiaalityön palveluista löydät Keravan kaupungin verkkosivuilta

Tutustu matalan kynnyksen keskustelutuen ja palveluohjauksen esitteeseen.Päivitetty 12.01.2021 klo 09:18