Uutiset

Arkkitehtuurikilpailu puukerrostalosta Keravan tulevalle Asuntomessualueelle käynnistyy

31.03.2021 klo 12:30

​KUVA: Ilmakuvaa Keravalla sijaitsevasta vuoden 2024 Asuntomessualueesta.

Hienoja uutisia Asuntomessualueelta Keravalta! Kerava nojaa rohkeasti tulevaisuuteen ja edistää innovatiivista rakentamista: vuoden 2024 Asuntomessuille Keravan Kivisillan alueelle suunnitellaan korkeatasoista puurakentamista ja sen lähtölaukauksena järjestetään kesällä 2021 arkkitehtuurikilpailu puukerrostalon suunnittelusta.

Puukerrostalo Asuntomessuille Keravalle-arkkitehtuurikutsukilpailu kohdistuu yhteen tulevan messualueen tonteista. Kilpailun järjestävät Keravan kaupunki ja Keravan kaupungin kiinteistöosakeyhtiö Nikkarinkruunu yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn kanssa. Hankkeessa nautitaan myös korkean tason tukea, sillä arkkitehtuurikilpailulle puurakentamisen edistämiseksi on saatu hankerahoitusta Ympäristöministeriöstä.

Arkkitehtuurikilpailun kohteen sijainti ei voisi olla hienompi; tontti sijoittuu alueelle missä Keravan kartano, Postlarsin tilakeskus ja jokilaakson pellot muodostavat yhden Keravan merkittävimmistä kulttuurimaisemista. Näkymät avoimessa peltomaisemassa jatkuvat Keravanjoen suuntaisesti pitkälle. Vanhat tilakeskukset sijoittuvat metsäsaarekkeisiin. Kulttuurimaisema on edustavimmillaan joen varrella sekä historiallisten asuinpaikkojen läheisyydessä, jossa viljely on jatkunut vuosisatoja. Nämä maisemat todellakin ansaitsevat kilpailun, johon houkutellaan mukaan maan parhaimpia arkkitehteja.

Kilpailussa tavoitellaan tyylikästä puurakentamista, joka sopii ympäristöönsä, on pitkäikäinen ja ratkaisuiltaan monella tasolla kestävä. Tärkeinä arvostelukriteereinä ovat myös ratkaisun innovatiivisuus ja samalla myös toteuttamiskelpoisuus – kilpailun tavoitteena on johtaa korkeatasoiseen toteutukseen, joka tarjoaa Kivisillan alueen tuleville asukkaille osaltaan hyvän elämän puitteet terveellisessä puurakennuksessa.

Arkkitehtuurikilpailu järjestetään kutsukilpailuna, jonka ilmoittautumisaika on jo alkanut, viimeinen päivä kilpailuhakemuksen jättämiselle on 29.4. Hakemusten perusteella jatkoon valituille kilpailuaika on 6.5. – 27.8.2021. Kilpailuehdotukset tulevat myös yleisön nähtäville ja kilpailun tulokset julkistetaan lokakuussa 2021. Samanaikaisesti arkkitehtuurikilpailun kanssa kaupunki edistää alueen asemakaavoitusta, joka mahdollistaa Asuntomessualueen rakentamisen alueelle kesään 2024 mennessä.

 


Päivitetty 31.03.2021 klo 12:51