Uutiset

Epidemiatilanne paranee Uudellamaalla – vapaa-ajan toimintoja avataan edelleen

Nuori skeittaa kohti auringonlaskua.
11.06.2021 klo 15:00

​Epidemiatilanne on Keravalla palannut leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen HUSin alueellisen koronakoordinaatioryhmän 10.6. tekemän linjauksen mukaan. Epidemiatilanteen paranemisen myötä Etelä-Suomen aluehallintovirasto on ryhtynyt valmistelemaan päätöstä, jolla kokoontumisrajoituksia lievennettäisiin. 

Aluehallintoviraston valmisteilla oleva päätöksen mukaan sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää kokoontumisia ilman henkilömäärärajoituksia. Sisätiloissa voi järjestää yli 10 henkilön kokoontumisia, jos osallistujilla on mahdollisuus säilyttää turvavälit toisiinsa. Yli 50 henkilön ulkotilaisuuksissa osallistujilla tulee olla mahdollisuus välttää fyysinen kontakti toisiinsa, mutta tietyn mittaisia turvavälejä ei enää vaadita.

Lisätietoa Etelä-Suomen aluehallintoviraston valmistelemasta päätöksestä löydät AVIn uutisesta

AVI julkaisee tiedon päätöksestään 14.6.2021. Keravalla toteutetaan seuraavat toimet, jos aluehallintoviraston tämänhetkisen suunnitelman mukainen päätös kokoontumisrajoituksista tulee voimaan 15.6.2021.

  • Keravan kirjaston lukusali, ryhmätyötilat sekä omatoimikirjasto avataan. Asiakaspalvelutiloissa huolehditaan terveysturvallisuuden toteutumisesta tilakohtaisin järjestelyin. Kirjastossa tulee käyttää maskia. Toimintaa, istumapaikkoja ja asiointipisteitä avataan niin, että turvavälit pystytään säilyttämään.
  • Keravan taide- ja museokeskus Sinkassa voi vierailla samanaikaisesta 50 kävijää nykyisen 30 sijaan. Yhdessä tilassa voi olla enintään 10 henkilöä kerrallaan, ja toimintaa toteutetaan tavalla, jossa kävijät voivat säilyttää vähintään kahden metrin etäisyyden muihin kävijöihin.
  • Uimahallin sekä maauimalan tilat ovat avoinna kävijärajoituksin. Myös uimahallin kuntosalitilat ovat avoinna.
  • City-salia ei vielä pystytä avaamaan, sillä turvavälien säilyttämistä näissä tiloissa ei pystytä valvomaan.
  • Keravan opiston kurssi- ja koulutustoiminta on avautunut kesäkuussa. Sisätiloihin järjestettävään opetukseen voidaan ottaa yli 10 henkilöä, jos tilassa on mahdollista säilyttää riittävät turvavälit.
  • Kaupungin tiloja voi alkaa vuokrata 11.8.2021 alkaen, kuitenkin niin, että niissä on toteuduttava sen hetkisen epidemiatilanteen mukaiset linjaukset. Tilojen varauksia saa tehdä heti.
Päivitetty 11.06.2021 klo 15:01