Uutiset

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt uusista koronarajoituksista – Uudellamaalla kielletään yleisötilaisuudet sisätiloissa ja tiloja määrätään suljettavaksi

23.12.2021 klo 17:00

Voimakkaasti heikentyneen koronatilanteen ja nopeasti leviävän omikron-virusmuunnoksen vuoksi Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt uusia rajoituspäätöksiä alueelle. Tilanne on vakava etenkin Uudellamaalla, jossa kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään.

Nyt tehdyillä päätöksillä tähdätään koronaviruksen leviämisen hillitsemiseen, jolla pyritään turvaamaan terveydenhuollon kantokyky. Epidemian hidastamisella tavoitellaan myös lisäaikaa rokotussuojan ja -kattavuuden kasvattamiselle.

Keravan kaupungin valmiusjohtoryhmä on tänään käsitellyt Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksiä. Keravan uudet koronarajoitukset noudattavat aluehallintoviraston tekemiä päätöksiä. Uudet määräykset koskevat kokoontumisia ja tilojen käyttöä, ja ne tulevat voimaan 28.12. alkaen. Koronapassia ei voi ottaa käyttöön rajoitusten vaihtoehtona.

Uimahalli ja sisäliikuntatilat suljetaan, kirjasto ja museot pysyvät auki

Kirjastot ja museot ovat avoinna. Esityksiä ja muita yleisötilaisuuksia ei kuitenkaan järjestetä 28.12.–17.1. välisenä aikana kirjastossa ja museoissa.

Keravalla kielletään henkilömäärästä riippumatta kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kolmeksi viikoksi ajalla 28.12.2021–17.1.2022.

Lisäksi on annettu tartuntalain pykälän 58 g mukainen määräys tiettyjen asiakas- ja yleisötilojen sulkemisesta. Sulkupäätös on voimassa kaksi viikkoa ajalla 28.12.2021–10.1.2022. Määräys tilojen sulkemisesta tarkoittaa sitä, että kaikki seuraavat julkisten ja yksityisten toimijoiden urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevat tilat pitää sulkea:

  • joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat
  • yleiset saunat sekä uimahalli, maauimala ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat
  • tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat
  • sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat
  • kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

Rajoitustoimet kohdistetaan ensisijaisesti aikuisiin

Suljettavaksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan. Lisäksi tiloja voi käyttää lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen, kuten lääkinnälliseen kuntoutukseen.

Päätös tilojen sulkemisesta ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa. Rajoitustoimet kohdistetaan ensisijaisesti aikuisiin, minkä vuoksi alle 18-vuotiaiden ohjattu harrastustoiminta on rajattu tilojen sulkupäätöksen ulkopuolelle

Päivitetty 23.12.2021 klo 17:27