Uutiset

Hyvät huoltajat – missä lapsesi menee, mitä hän tekee vapaa-ajallaan?

16.02.2021 klo 09:40

Terveisiä Keravan nuorisopalveluiden jalkautuvilta nuorisotyöntekijöiltä!

Me olemme niitä, jotka kulkevat ympäri Keravaa oranssit takit tai pinkkiliivi päällä nuorisotyö -teksti selässä ja kyselemme lasten ja nuorten kuulumisia. He ovat meille tärkeitä ja välitämme heistä. Meillä on tällä hetkellä SUURI huoli!

Tärkeimpiä yhteistyötahojamme ovat muiden kuntien jalkautuvat nuorisotyöntekijät. Olemme saaneet tietoomme niin poliisilta kuin Vantaan nuorisotyöntekijöiltä, että keravalaisia varhaisnuoria (11-12-vuotiaita) viettää aikaansa kauppakeskus Dixissä niin arki kuin viikonloppuiltaisin. Kauppakeskus Dixi sijaitsee Tikkurilan juna-aseman vieressä. Keravan juna-asemalta Tikkurilaan pääsee muutamassa minuutissa ja muutamassa minuutissa takaisin Keravalle.

Poliisi on myös ilmaissut huolensa Tikkurilan levottomuuksista. Aiheesta on julkaistu uutinen 4.2.2021 Helsingin sanomissa, jossa mainitaan, että paikalla on ollut myös keravalaisia.

Osoite uutiseen: https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007783510.html.

Pieni lainaus uutisesta:

"Poliisi on huolissaan levottomuudesta Tikkurilassa: asemalla on ollut nuorten välisiä tappeluita, ja päihtyneet aikuiset ovat aiheuttaneet uhkaavia tilanteita. Poliisin mukaan kauppakeskuksessa ja asemalla on oleskellut 11-vuotiaita lapsia. He ovat liikkuneet porukoissa, joissa suurin osa on heitä paljon vanhempia."

Muutamia varhaisnuoria olemme kohdanneet ulkona ja kauppakeskuksissa Keravalla ja käyneet keskustelua Dixissä olemisesta sekä kehottaneet niin varhaisnuoria kuin nuoria viettämään aikaansa Keravalla Tikkurilan sijaan. Moni kertoo, että on ollut lupa huoltajilta olla Dixissä. Tarvitsemme siis teidän huoltajien apua ja yhteistyötä!

Kaikki keravalaiset eivät liiku Dixissä, kyseessä siis ei välttämättä ole oma lapsesi tai nuoresi. Toivomme teidän kuitenkin käyvän keskustelua kotona, ettei Dixissä ylimääräinen oleskelu ole hyväksi varhaisnuorille ja etenkään ilta-aikaan. Näin saamme toivon mukaan vähennettyä tätä oleskelua Dixissä keravalaisten osalta. Varhaisnuorten oleskelu Dixissä ei välttämättä näy kotiin asti, sillä lapset ja nuoret ovat nopeita, ovelia ja fiksuja liikkeissään.

Olisi myös hyväksi käydä keskustelua kotona päihteistä ja päihteiden käytöstä tai niiden kohtaamisesta. Näistä aiheista ei voi koskaan keskustella liikaa. Valitettavasti olemme kuulleet tilanteista, jossa varhaisnuoret ovat kokeilleet tai kohdanneet henkilöitä, joilta löytyy nuuskaa, tupakkaa, alkoholia ja kannabista.

Tarjoamme myös tukea ja apua varhaisnuoriin ja nuoriin liittyvissä kysymyksissä. Olkaa rohkeasti yhteydessä. Parhaiten meidät tavoittaa tiistai - perjantai välisenä aikana klo 13-21. Tarkemmat yhteystiedot löytyvät nuorisopalveluiden nettisivuilta www.keravannuorisopalvelut.fi/yhteystiedot/.

Kiitos yhteistyöstä ja pidetään yhdessä huolta lapsista ja nuorista.

Ystävällisin terveisin jalkautuvan nuorisotyön vastaava,

Tara Kauppinen

p. 040 318 2567

tara-louise.kauppinen@kerava.fi

Päivitetty 16.02.2021 klo 10:03